Η Ειρήνη Λαζαρίδου συμμετέχει με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki σταθερά συνεχίζει να “φλερτάρει” με πρωτοποριακά πρότζεκτ τα οποία εμπνέεται επιμελείται και παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Μπαρζόκα. www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/?ti=as https://www.facebook.com/ArtThessalonikiFair/

Έργα συλλογικότητας, σύγχρονων & διεθνούς φήμης εικαστικών απαρτίζουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και τις δικές σας αυθεντικές δημιουργίες στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αυτή την φορά στη διεθνή Art Thessaloniki που διοργανώνει στην πόλη μας ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Παντελής Τσάτσης. www.facebook.com/pantelis.tsatsis

Είστε μία καλλιτέχνης που συμμετέχετε στην εικαστική σκηνή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και αυτή τη φορά στη διεθνή art Thessaloniki contemporary art. Τι αφορά το έργο που θα δούμε; Η 5η ART THESSALONIKI INTERNATIONAL CONTEMPORARY ART FAIR, είναι πια γεγονός. Εγώ συμμετέχω για Τρίτη  συνεχόμενη χρονιά και πραγματικά είμαι ενθουσιασμένη. Είναι μία ΓΙΟΡΤΗ ΤΕΧΝΗΣ με Διεθνή Εμβέλεια και Κύρος και ξαναδίνει στην Πόλη μας την αίγλη που της αξίζει. Ο Παντελής Τσάτσης αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για την Πόλη μας και είμαστε όλοι πραγματικά ευγνώμονες που ένας άνθρωπος με τόσο ανοιχτό μυαλό βρίσκεται ανάμεσά μας και ενδιαφέρεται έμπρακτα για την Πολιτιστική ανάδειξη της Θεσσαλονίκης μας και την καθιέρωσή της Διεθνώς σε ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού και Τέχνης. Επίσης ευχαριστούμε την αξιαγάπητη Χρύσα Μπαρτζόκα, που με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ διεισδύει ΕΠΙΜΟΝΑ σε Μορφές και Πτυχές Τέχνης που ξεπηδούν από την Καλλιτεχνική Ψυχή τη Θεσσαλονίκης. Αυτή τη χρονιά συμμετέχω με το έργο μου “ISMENE’S DREAM”. Σε αυτό μου το έργο, πρωταγωνιστεί η Ισμήνη και ο Θεός του Έρωτα μεταμορφωμένος σε Μπλέ Πάνθηρα, για να διεισδύσει πονηρά και αθόρυβα στα όνειρά της. Είναι αυτός που θα προσπαθήσει να καθοδηγήσει την καρδιά της Ισμήνης να δεχθεί τα βέλη του και να την αιχμαλωτίσει στον Έρωτα του άνδρα που εκείνος επέλεξε. Η Ισμήνη, παραδομένη σε ένα βαθύ λίθαργο, δεν θα μάθει ποτέ ότι άλλος καθορίζει τελικά τη μοίρα της. Άραγε όταν ξυπνήσει θα μπορέσει να παλέψει με τον εαυτό της και να αλλάξει τα δεδομένα;

Θα θέλατε να μας διηγηθείτε ένα μικρό χρονικό από το ξεκίνημα σας έως σημερα; Η αγάπη μου για την Τέχνη ξεκίνησε περίπου 35 χρόνια πριν. Σπουδές για 7 χρόνια στην Αγιογραφία και κατόπιν στη Ζωγραφική για πολλά χρόνια με αξιόλογους ζωγράφους από Ελλάδα και Ρωσία. Σπουδές στο ψηφιδωτό, τον πηλό, το κόσμημα, στην Ενδυματολογία Θεάτρου, γυαλί, κατασκευές Φωτιστικών για παιδικά δωμάτια και άλλα πολλά. Διδασκαλία στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για 5 έτη με Θεματική ΦΑΓΙΟΥΜ ΚΑΙ ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ. Με πολλές Ατομικές και άπειρες  Ομαδικές Εκθέσεις σε Ελλάδα, Κίνα, Αμερική Φιλιππίνες Κύπρο, Γερμανία, Βουδαπέστη Ιταλία Νότια Κορέα, Αραβικά Εμιράτα Ντουμπάι, Κατάρ, Λονδίνο κ.α.

Γνωρίζετε το θέμα πριν ξεκινήσετε την φιλοτέχνηση ενός έργου ή ξεκινάτε και εμπνέεστε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας; Πολλές φορές όταν ξεκινάς ένα έργο Τέχνης, έχεις ένα θέμα στο μυαλό σου.  Όμως στην πορεία τις περισσότερες φορές το αλλάζεις ανάλογα με τα συναισθήματα που γενιούνται στην πορεία και το εμπλουτίζεις με νέα στοιχεία.

Αν ντύνατε με μουσική το έργο σας, το οποίο θα δούμε στην Art Thessaloniki, ποια θα ήταν; Για μουσική επένδυση του έργου μου, θα διάλεγα την μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με Τίτλο “Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ” γιατί αισθάνομαι ότι με τη μουσική της με ταξιδεύει στο χοροχρόνο.

Τι σημαίνει για εσάς η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ είναι πραγματικά ΕΠΙΜΟΝΗ, γιατί παλεύει να δώσει ζωή στην Τέχνη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Συνθήκες εγκλισμού, κρίσης και αδιεξόδων. Η υπεύθυνη Επιμελήτρια Διοργανώτρια Εικαστικός Χρύσα Μπαρτζόκα βρίσκει Οάσεις με φως εκεί που οι άλλοι βλέπουν μόνο σκοτάδι. Είναι ένα φωτεινό πλάσμα με ΕΠΙΜΟΝΗ θέληση και Όραμα που ξέρει πώς να πετυχαίνει το στόχο του. Προσωπικά χαίρομαι που ανήκω στην ομάδα της και είμαστε συνοδοιπόροι στο όμορφο αυτό ταξίδι της Τέχνης.

Ποια χώρα είναι αυτή που θα επισκεφθείτε πρώτα στην Art Thessaloniki; Πρώτα θα επισκεφθώ την Ιαπωνία, και μετά Αμερική και Τόκιο. Επίσης το Ειδικό Αφιέρωμα για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-2021, από τον χρωστήρα και την πένα Φιλελλήνων Ζωγράφων. Θα  παρουσιαστούν έργα των A. FRIEDEL, P.V. HESS, Eφημερίδες και επιστολές 1821 – 1828.

Πως νοιώθετε που συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή της Τέχνης; Πραγματικά η ART THESSALONIKI INTERNATIONAL CONTEMPORARY ART FAIR, είναι μία γιορτή Τέχνης, και μόνο Πανευτυχής μπορώ να αισθάνομαι που επιλέχθηκε το έργο μου από τα πρώτα που θα την πλαισίωναν.  Επίσης  το ίδιο έργο επιλέχθηκε συγκυριακά ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή για διαδικτιακή Έκθεση σε Φιλιππίνες και Κύπρο.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr