Η Γιάννα Αυγέρη συμμετέχει στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής “Όταν η Τέχνη συναντά την Τέχνη”

“Όταν η Τέχνη συναντά την Τέχνη” 02/03/2022 – 09/03/2022

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

https://www.facebook.com/artkatsikis/

Γιάννα Αυγέρη: “Η ζωγραφική αποτελεί την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί μέσα από τα έργα του και να μεταφέρει ιδέες και συναισθήματα”

https://www.facebook.com/groups/mtabrokers https://mtabrokers.wixsite.com/art-gallery

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έδωσαν ώθηση να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; Η ζωγραφική για εμένα είναι πάθος, είναι ο τρόπος που με βοηθάει να εκφράζω τα συναισθήματά μου, είναι μια όμορφη διέξοδος από τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Στο ρεαλισμό, με ιδιαίτερη προτίμηση στο ασπρόμαυρο πορτρέτο με μολύβια και μολυβοκάρβουνα. Η σχέση μου με το σχέδιο είναι άμεση θέλω να αποτυπώνω στο χαρτί και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ζωγραφίζω αυτό πού βλέπω γύρω μου ό,τι είναι αληθινό!!

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Η δική μου έμπνευση προέρχεται τις περισσότερες φορές από πρόσωπα πού βιώνουν κάτι έντονο, και αυτά τα έντονα συναισθήματα προσπαθώ να τα αποτυπώσω στο χαρτί.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να δημιουργήσω το δικό μου προσωπικό χώρο που θα «στεγάσει» τα δικά μου έργα.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να μεταδώσετε στους επισκέπτες της έκθεσης; Η ζωγραφική αποτελεί την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί μέσα από τα έργα του και να μεταφέρει ιδέες και συναισθήματα.

Τα έργα σας θα μπορούσε να είναι επηρεασμένα από τα βιώματά σας και από το περιβάλλον σας; Ναι είναι επηρεασμένα γιατί αυτά μου δίνουν έμπνευση να δημιουργήσω.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός από τη ζωγραφική; Κάθε μορφή τέχνης έχει το δικό της ενδιαφέρον και τη δική της γοητεία. Εμένα όμως, προς το παρόν, εκείνο που με έλκει περισσότερο είναι η ζωγραφική. Έχει κυριεύσει την ύπαρξή μου και με ταξιδεύει σε άγνωστα μονοπάτια.

Υπάρχει κάποιο project που να αποτελεί όνειρο ζωής; Ναι να συμμετάσχω σε έκθεση ζωγραφικής εκτός Ελλάδας.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr