«Η βιομηχανία των ημετέρων που υποθηκεύει (ξανά) το μέλλον μας»

Η άλωση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον κρατικό μηχανισμό είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη του φτηνού πολιτικαντισμού και της κοινωνικής χειραγώγησης, προκειμένου να διασωθεί εκλογικά.

Φεύγοντας διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του, ώστε να επενδύσει στη… δεξιά παρένθεση, κουρελιάζοντας γι’ ακόμη μια φορά όλους τους θεσμούς. Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές ότι έχουν αποφασίσει να χάσουν τις επόμενες εκλογές, αλλά ονειρεύονται να γκρεμίσουν όχι με την ψήφο του λαού, αλλά με φτηνά τρικ, την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας στο αποκρουστικό πολιτικό παιχνίδι τους την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις περί δημοσίων υπαλλήλων και επίδοξων δημοσίων υπαλλήλων από την κ. Χριστοδουλοπούλου, που με περίσσιο θράσος ομολογεί τις πελατειακές σχέσεις πάνω στις οποίες στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγκράτηση του εκλογικού του κατήφορου.
Αυτός άλλωστε ήταν ο κεντρικός στόχος αυτής της κυβέρνησης από την ημέρα που εκλέχτηκε. Αφενός να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες της, για να διατηρήσει ένα fake αριστερό πρόσημο, αφετέρου να δημιουργήσει ένα στρατό ημετέρων.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα κόλπα. Τους έχουν πιάσει κορόιδα κι άλλοι εκμεταλλευτές του δημοσίου και της αλόγιστης κρατικής σπατάλης στο παρελθόν. Οι ικανοί, οι συνεπείς δημόσιοι υπάλληλοι, ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να τους κουνήσει από τη θέση τους. Οι «βολεμένοι» όμως; Εκείνοι που αμαυρώνουν με την καθημερινή πρακτική τους (ή την απραξία τους;) την εικόνα συνολικά του ελληνικού δημοσίου και το έργο των συναδέλφων τους, είναι αυτοί που ασφαλώς παπαγαλίζουν το γνωστό παραμυθάκι της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, περί απολύσεων κλπ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύφτηκε. Μιλά για εξορθολογισμό του ελληνικού δημοσίου, για αξιολόγηση και σε καμιά περίπτωση για απολύσεις ή καταστρατήγηση των δικαιωμάτων. Και βεβαίως δεν υπόσχεται αλόγιστες προσλήψεις, δημιουργώντας ψευδείς προσδοκίες … Ορισμένοι συμπεριφέρονται λες και η χώρα διάγει ημέρες υπερανάπτυξης και θυμούνται εμμέσως το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», κρατώντας ως ομήρους ελπίδας χιλιάδες νέους.
Δείγμα επίσης της κοροϊδίας που όλοι υφιστάμεθα είναι και όσα κάνουν επιχειρώντας να βολέψουν πολιτικούς τους φίλους. Δημιουργούν νέες κρατικές δομές για να πολλαπλασιάσουν την εκλογική πελατεία τους, αδιαφορώντας τόσο για τα οικονομικά της χώρας, όσο και για την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. Όλοι καταλαβαίνουν πως κάθε βόλεμα σημαίνει περαιτέρω επιβάρυνση κάθε φορολογούμενου.
Από τον Ιανουάριο του 2015, εν μέσω μνημονίων και κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δε δίστασε να δημιουργήσει 32 νέες θέσεις γενικών ή ειδικών γραμματέων ! Συνείδηση καμιά. Τι τους νοιάζει άλλωστε; Άλλοι θα έρθουν και θα κληθούν να συμμαζέψουν το χάλι τους…
Μόλις πριν από λίγες μέρες δημιουργήθηκε μια νέα ειδική γραμματεία με τον ευφάνταστο τίτλο «Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης». Μη μένετε στις εντυπώσεις, μείνετε στην ουσία: η σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπολογίζει ότι τη νέα δομή θα την πληρώνουμε μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Βολεύτηκαν 25 άτομα… Μόνο για τους μισθούς των απασχολούμενων στις 32 γραμματείες για το βόλεμα ημετέρων πληρώνουμε 1,6 εκ. ευρώ το χρόνο και με την προσθήκη του κόστους των μετακλητών συνεργατών, το συνολικό μισθολογικό κόστος είναι περίπου 3 εκ. ευρώ το χρόνο.
Και το αφήγημα είναι έτοιμο. Όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και επιχειρήσει τέτοιες δομές να τις καταργήσει θα είναι η εχθρική κυβέρνηση απέναντι στο δημόσιο. Και δεν είναι κακοί εκείνοι που τις δημιούργησαν χωρίς να χρειάζονται, διασφαλίζοντας θεσούλες, εισόδημα και προοπτική στα δικά τους παιδιά, επιβαρύνοντας την οικονομία και τον φορολογούμενο Έλληνα και καταλύοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, υποθηκεύοντας εκ νέου το μέλλον της χώρας και των πολιτών…

Ο Θεοφάνης Παπάς είναι Πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ