Η Ανδρομάχη Τσαβδάρη συμμετέχει στην έκθεση ζωγραφικής «πόλεις του κόσμου»

“Όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί, κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να ονειρευόμαστε, και σίγουρα η τέχνη βοηθάει πολύ σε αυτό”

Μιλήστε μας για τη συμμετοχή σας στην έκθεση οι «πόλεις του κόσμου». Το θέμα με ενθουσίασε εξ αρχής, οπότε φυσικά και επέλεξα να συμμετέχω με ένα έργο μου στην έκθεση! Η διαδικασία της επιλογής πόλης, ήταν ένα δύσκολο έργο, και την ίδια στιγμή τόσο ωραίο, γιατί υπάρχουν τόσα όμορφα τοπία να ζωγραφίσει κάποιος, σε κάθε χώρα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Από τη στιγμή που ξεκίνησα να ζωγραφίζω, αρχές καλοκαιριού ήταν, ήξερα ότι είχα κάνει τη σωστή επιλογή…

Με ποιο έργο συμμετέχετε και τι συμβολίζει; Το έργο μου είναι η «Γόνδολα στη Βενετία», και για εμένα αυτός ο πίνακας συμβολίζει την χαρά του ταξιδιού, την ανεμελιά που κρύβει και τον ενθουσιασμό που προκαλεί μια βόλτα με γόνδολα, την ηρεμία του μυαλού μέσα σε αυτό το παραμυθένιο πολύχρωμο σκηνικό, και, τέλος, την ελπίδα μου για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου, μιας και θέλω πολύ μια βόλτα με μια… «γόνδολα στη Βενετία»!

Τι υλικά χρησιμοποιείτε στη ζωγραφική σας και ποια θεματολογία σας εκφράζει καλύτερα; Στη ζωγραφική μου συνήθως χρησιμοποιώ ακρυλικά χρώματα και τέμπερα, και μία μίξη αυτών. Η θεματολογία που με εκφράζει καλύτερα είναι όμορφα πολύχρωμα τοπία, φωτεινά, που έχουν μέσα τους ένα μείγμα συναισθημάτων που με εκφράζουν ως χαρακτήρα, έτσι ώστε να μπορέσω να το αποτυπώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: χαρά, ελπίδα, ενθουσιασμό, αισιοδοξία, νοσταλγία..

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε με τη συμμετοχή σας; Αυτό το καλοκαίρι δεν ήταν και το πιο όμορφο που θα μπορούσε να είναι.. Εγώ όμως, ζωγραφίζοντας αυτόν τον πίνακα, περιπλανήθηκα τόσο πολύ μέσα σε αυτά τα κανάλια της Βενετίας, ο γονδολιέρης έγινε φίλος μου (γι’ αυτό και ήταν το πρώτο πράγμα που ζωγράφισα άλλωστε!), ταξίδεψε το μυαλό σε αυτό το πανέμορφο σκηνικό τόσο πολύ, που ήταν λες και κάθε Τρίτη πήγαινα αυτό το πολυπόθητο ταξίδι στη Βενετία! Το μήνυμα που θέλω να περάσω λοιπόν, είναι ότι όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί, κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να ονειρευόμαστε, και σίγουρα η τέχνη βοηθάει πολύ σε αυτό!!!

Ποια είναι τα μελλοντικά καλλιτεχνικά σχέδιά σας; Δεν θέλω να σταματήσω ποτέ να ζωγραφίζω, θα ήθελα να δοκιμάσω κι άλλα πράγματα, άλλες επιφάνειες, άλλα υλικά, άλλες τεχνοτροπίες, και να μην μείνω μόνο στην ασφάλεια αυτού που ήδη γνωρίζω.. Αυτό δεν είναι η τέχνη άλλωστε; Μια συνεχής εξέλιξη, μια συνεχής πρόκληση..

«πόλεις του κόσμου»
16-30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Atelier δημιουργικό εργαστήρι Νεαπόλεως 11 Τούμπα Θεσσαλονίκη

Bio: Ανδρομάχη Τσαβδάρη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Νέα Σίλατα Χαλκιδικής, όπου πέρασα όμορφα παιδικά χρόνια! Στα 18 μου μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη για σπουδές. Το 2017 αποφοίτησα από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και από τότε εργάζομαι ως υπάλληλος λογιστηρίου στην εφημερίδα «Μακεδονικές Αγγελίες». Χόμπι μου ήταν πάντα η ζωγραφική και το διάβασμα, καθώς και η οποιαδήποτε ενασχόληση με τη φύση!

Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr