Η αγαπημένη μας Μπονάτσα…

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Η Ισαβέλλα Βλασιάδου είναι μια από τις ηθοποιούς που άφησαν το στίγμα τους στο ξεκίνημα της Ιδιωτικής Τηλεόρασης με ρόλους και εκπομπές που όλοι μας θυμόμαστε με χαμόγελο, νοσταλγία και πολύ αγάπη. Ψάχνοντας κάτι στο YouTube έπεσα πάνω σε κάποια video της εκπομπής “Άλλα κόλπα” με τον Βλάσση Μπονάτσο και την Ισαβέλλα. Διαπίστωσα πως εκείνη η εποχή μου λείπει, όπως μου λείπει ο Βλάσσης και η… Μπονάτσα του. Την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από τον ρόλο της Ντολόρες στους «Αυθαίρετους». Ακολούθησαν κι’ άλλοι ρόλοι της σε πολλές άλλες γνωστές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό αντικαθιστώντας με επιτυχία τη Βάσια Τριφύλλη στην εκπομπή «Ραντεβού στα τυφλά», αλλά και ως Μπονάτσα στο πλάι του Βλάσση Μπονάτσου στα «Αλλα κόλπα».

Ισαβέλλα μου, πολύ χαίρομαι που μιλάμε.

  • Καλημέρα Νίκο μου, κι’ εγώ χαίρομαι που μιλάμε! Σε εκτιμώ πολύ για το χιούμορ σου και για την αγάπη σου για την καλή μουσική!

Σ’ ευχαριστώ πολύ. Πως πέρασες το καλοκαίρι σου;

  • Μμμμ. Ας μιλήσουμε για καλοκαίρια λοιπόν… Ένα περίεργο καλοκαίρι χωρίς το βασικό του συστατικό, την ανεμελιά, με καινούργιες αξίες και προδιαγραφές και με… υπέροχα άδειες παραλίες! Θα θυμάμαι τα θετικά τώρα που φθινοπώριασε. Μια παραλία στη Ζάκυνθο με τα λουλακί θεϊκά νερά της, σαν… πίνακας με σβησμένες τις ανθρώπινες φιγούρες από τον καμβά…

Σου έφτασε ή ήθελες λίγο ακόμα;

  • Πάντα θέλω κι άλλο… Νομίζω πως έχω γεννηθεί γι αυτό! Τις καλοκαιρινές διακοπές εννοώ!!! (γέλια)

Τι θυμάσαι από τα χρόνια σου στην τηλεόραση και από την τηλεόραση του τότε;

  • Ήταν μια ωραία εποχή της ζωής μου. Και την χάρηκα πολύ, αλλά ποτέ δεν κολλάω στο παρελθόν. Το παρελθόν είναι πάντα εκεί, στην θέση του… Μια πηγή ωραίων ιστοριών και εμπειριών.

Τι σου λείπει περισσότερο από την δουλειά σου;

  • Δεν μου λείπει τίποτα. Πάντα έβλεπα τις δουλειές σαν δουλειές και όχι σαν αιτίες ύπαρξης.

Πάντα είχα απορία, και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να σε ρωτήσω. Πως ένα κορίτσι από την Γαλλική Φιλοσοφία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταπήδησες στην υποκριτική;

  • Όντως κάπως έτσι έγινε…και μάλιστα τέλειωσα συγχρόνως και το πανεπιστήμιο και τη Δραματική σχολή του ΚΘΒΕ. Ήταν μια υπόσχεση που είχα δώσει στους γονείς μου που θεωρούσαν το ηθοποιηλίκι ανασφαλή και αναξιόπιστη εργασία. Και μεταξύ μας δεν είχαν άδικο…χα..χα! Γράφτηκα στη σχολή γιατί αγαπούσα τις τέχνες και την ομορφιά… Το να παίζω μου έβγαινε αυθόρμητα, μετά από πολλές ώρες φαντασιοπληξίας που είχα περάσει σαν παιδί στο σπίτι. Ήμουν μοναχοπαίδι, οι γονείς μου δούλευαν όλη μέρα, κι εγώ διασκέδαζα παίζοντας ρόλους σε φανταστικές ιστορίες… Τότε δεν υπήρχε βλέπεις το Netflix, ούτε facebook, Instagram κλπ. Μοιραία… κατέληξα ηθοποιός!

Τι θυμάσαι από τα χρόνια των σπουδών σου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος;

  • Από τις σπουδές μου στο ΚΘΒΕ θυμάμαι τον υπέροχο Ανδρέα Βουτσινά. Τον θεωρώ μεγάλο δάσκαλο και πάντα τον μνημονεύω… Από τότε που μου έδωσε τα πρώτα φώτα σαν μαθήτρια…(συνεργαστήκαμε και στο Ελεύθερο και στο Εθνικό θέατρο μετά από χρόνια)…κάθε φορά ήταν μια… μαγική εμπειρία! Αυτά που έλεγε ήταν ότι πιο μοντέρνο, ακομπλεξάριστο και συγχρόνως αποτελεσματικό είχα ακούσει ποτέ.

Τουλάχιστον για 2 δεκαετίες σε απορρόφησε η τηλεόραση, όπου διέπρεψες ως ηθοποιός, σεναριογράφος αλλά και παρουσιάστρια εκπομπών. Αν σου έλεγα να διαλέξεις τα 5 καλύτερα πράγματα που έχεις κάνει στην τηλεόραση, ποια θα ήταν;

  • Θα ξεχωρίσω τους “Αυθαίρετους”, τα “Άλλα κόλπα” και το “Ραντεβού στα τυφλά”! Αυτά ξεχώρισε και ο κόσμος άλλωστε! Δουλειές με ανθρώπους έξυπνους και ξεχωριστούς που ακόμα αγαπώ και εκτιμώ. Δουλειές που είχαν ένα ανεπιτήδευτο κέφι και μια…ροκιά που σήμερα λείπει από τον χώρο της ψυχαγωγίας.

Τον Βλάσση τον θυμάσαι καθόλου;

  • Ε, βέβαια! Ο Βλάσσης ήταν μοναδικός! Εννοείται πως δεν τον ξεχνώ… Όχι μόνο τις δουλειές αλλά την προσωπικότητα, τις φάσεις που περάσαμε μαζί. τα αστεία του!!! Καμμιά φορά θυμάμαι κάτι πλάκες και ανέκδοτα που έλεγε και πεθαίνουμε με το γιο μου στα γέλια. Και πίστεψέ με ο γιος μου δεν είναι και το ευκολότερο κοινό…!!! Ο Βλάσης ήταν πιο μπροστά από την εποχή του. Και μακράν ο καλύτερος παρουσιαστής που έχει περάσει από τα τοπικά τηλεοπτικά δρώμενα! Sorry guys, αλλά μιλάμε για φοβερή προσωπικότητα.

Ο γιος σου τι κάνει; Μην μου πεις ότι είναι φαντάρος, θα τρελαθώ…. (γέλια)

  • Ο γιος μου είναι…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/34NduGR