Η Έλενα Σπανού στηρίζει το Love the Strays V της Dreamteam για τα αδέσποτα ζώα

Η Dreamteam ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, προωθεί στα media και στο κοινό (διαδικτυακά και με real time παρουσιάσεις) έργα Τέχνης που σκοπό έχουν να στηρίξουν έμπρακτα Φιλοζωικά Σωματεία και Εθελοντικές Ομάδες που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στα ζώα και συγκεκριμένα τους Strays’s Souls Χαλκίδας και τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Ελπίδα στο Μεσολόγγι. 

Για πληροφορίες σχετικά με τη δράση,
την παροχή βοήθειας, την προσφορά ζωοτροφών/ ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και για τα έργα Τέχνης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6985015875 – 698928300 καθώς και στο email:  [email protected].

Η δράση LOVE THE STRAYS V τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και στηρίζεται από πλειάδα εικαστικών καλλιτεχνών που προσφέρουν αγάπη μέσω της Τέχνης τους! Ας γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες καθώς και έργα τους.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr

Πιστεύετε πως η τέχνη μπορεί να σταθεί αρωγός σε κοινωνικά θέματα; Η Τέχνη πάντα βοηθάει σε όλες τις μορφές της και ιδιαίτερα στην ενίσχυση και έκφραση ανθρωπίνων συναισθημάτων και δη ενεργειών όπως η παρούσα της LOVE STRAYS…

Με αφορμή τη δράση “LOVE THE STRAYS DIGITAL” της DREAMTEAM στην οποία συμμετέχετε για την παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα μέσω των εφαρμοσμένων τεχνών, πώς πιστεύετε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ως κοινωνία έναν καλύτερο κόσμο για τα ζώα αυτά; Προσφεροντας όλοι μας κατά το δοκούν φροντίδα, ασφάλεια, τροφή και ό,τι άλλο χρειάζονται ανεξαιρέτως όλα τα ανυπερασπιστα αδέσποτα ζωντανά πλάσματα…

Οι καλλιτέχνες ως πιο ευαισθητοποιημένοι θεωρητικά άνθρωποι, ποιες ηθικές “υποχρεώσεις” έχουν απέναντι στον κόσμο; Θα πρέπει να σεβόμαστε την ελευθερία και την υπόσταση ακόμα και ενός μυρμηγκιου.. 

Μεγάλοι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες έχουν αφήσει παγκόσμια αποτυπώματα στην τέχνη με τα έργα τους, που απεικονίζουν ή συμπεριλαμβάνουν ζώα. Εσείς τι μήνυμα επιδιώκετε να αφήσετε μέσω της τέχνης σας; Η αγάπη για τη δημιουργία ενός έργου να μην σταματά στην έμπνευση αλλά να προχωράει στην υλοποίηση και να την θέτει πάντα και μόνο για καλό σκοπό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Σπούδασα MODELISTE – STYLISTE στην FILIALE. Δίδαξα  κοπτικη κ σχέδιο μόδας στην σχολή PAN-SIK. Τη δεκαετία του 80/90 εργάστηκα ως Μοντέλο με Έλληνες και ξένους σχεδιαστές… αρχές του 90 ιδρυσα την CHARM SCHOOL. Αργότερα άφησα για πάντα την μόδα και εργάστηκα στο χώρο της υπαίθριας διαφημισης αρχικά στην ALMA και μετά στη  MASTER. Το 2014 η αγάπη μου για το σχέδιο με οδήγησε στο εργαστήριο ζωγραφικής στο Ελληνοαμερικανικό Κολλέγιο Ψυχικού με καθηγητή τον κο Δανιήλ Σπυρόπουλο. Η αγιογραφία όμως ήταν πάντα η βαθύτερη επιθυμία μου παρακολούθησα  για 4 χρόνια μαθήματα Βυζαντινής αγιογραφίας, Θεολογία εικόνας και την τεχνική φορητής εικόνας με καθηγήτρια την κα Δέσποινα Λιοντάκη.

  • Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
  • είμαι σπουδάστρια Βυζαντινής Μουσικης με καθηγητή  τον πρωτοψάλτη  κο Γεώργιο Δεμελή.

Σήμερα ζω (με το πρώην ΑΔΕΣΠΟΤΟ) γάτο μου Φρεντο.

H Dreamteam ευχαριστεί θερμά το polismagazino.gr για τη σύμπραξη
και την πολύτιμη επικοινωνία!
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr