Ημερίδα “Οι ΔΕΚΑ Κανόνες του Διαδικτύου”

Στα πλαίσια δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης το Μουσικό εργαστήρι “Η Οδός Ονείρων” σε συνεργασία με το  CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια») του Αντιστράτηγου ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Οι 10 Κανόνες του Διαδικτύου”.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές, γονείς & εκπαιδευτικούς αφού η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα πολύ ευρύ θέμα που δεν αφορά μόνο τους νέους αλλά όλη την κοινωνία με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη πάνω σε θέματα Διαδικτύου.

Οι μαθητές εξοικειώνονται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας με την εκπαίδευση των δέκα κανόνων του Διαδικτύου που πρεσβεύει το Ινστιτούτο, στα social media, τους κανόνες εμπλοκής και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως και στον κίνδυνο εθισμού στο Διαδίκτυο και στα online video games. Εκτός από τα παραπάνω θίγονται μεταξύ άλλων θέματα όπως εκφοβισμός (bullying και cyberbullying) και κακοποίηση (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική).

Η εισηγήτρια της παρουσίασης σας είναι η κ. Στυλιανή Τζιβελέκη, Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με σεμινάρια Συμβουλευτικής Ζεύγους και Οικογένειας αλλά και Παιδοψυχολογίας. Εκπόνησε την πρακτική της σε ένα πολυχώρο φροντίδας και ανάπτυξης παιδιών και ενηλίκων ΑμεΑ. Τελειώνοντας τις σπουδές της ορμώμενη από την ανάγκη της για προσφορά, άρχισε τον εθελοντισμό στο Csi Institute όπου εκεί ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με την εκστρατεία του «Γίνε Άνθρωπος» που έχει σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σε ζητήματα βίας. Σήμερα ασχολείται ενεργά στο κομμάτι της Κυβερνοασφάλειας και της εκπαίδευσης του κοινού μέσα από τις δράσεις του CSIi.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον στις 16:30. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και κρίνετε απαραίτητη η κράτηση για οποιονδήποτε θέλει να την παρακολουθήσει. Πληροφορίες στο 210 2613589.       

Πληροφορίες στο 210 2613589.