Ηλεκτρα Σταματατος: Σκοπός είναι να ξεκαθαριζουμε τι σημαίνει η λέξη “επιτυχία” για τον καθένα από εμάς

https://www.facebook.com/347432852375139/posts/790613644723722

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Περίπου σε ηλικία 6-7 ετών όπου και συμμετείχα σε θεατρικές παραστάσεις του σχολείου μου! Ήταν ένα παιδικό όνειρο που με πολύ αγώνα και πιστη έγινε πραγματικότητα!

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Απο Έλληνες την Άννα Συνοδινου, την Κατίνα Παξινού την Ειρηνη Παππα και το Μάνο Κατράκη. Απο ξενους τους Al Pacino, Antony Hopkins, Jack Nickolson και Suzan Sarandon!

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Και τα δυο τα αγαπώ εξίσου! Κάθε ένα έχει τη μαγεία του και τις δυσκολίες του και επιπλεον σε ταξιδεύει σε μια ξεχωριστή δημιουργία αρκεί να το πιστέψεις και του αφιερωθεις ψυχή τε και σώματι!

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς;

Καριέρα σημαίνει να ασχολείσαι καλλιτεχνικά με δουλειές που σε γεμίζουν ποιοτικά πανω απ ολα καο υστερα ποσοτικα και τις έχεις θέσει ως στόχο να τις κανεις και το επιτυγχανεις. Η λέξη επιτυχία είναι λίγο σχετική. Υπάρχουν καλές δουλειές που δεν έγιναν εμπορικές επιτυχίες και δεν έγιναν τόσο γνωστές και πιο μέτριες δουλειές που είχαν τεράστια απήχηση. Οπότε σκοπός είναι να ξεκαθαριζουμε τι σημαίνει η λέξη επιτυχία για τον καθένα από εμάς.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Πάθος!!

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Πάντα υπάρχει η έμπνευση εντός και εκτός σκηνής!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Ισως θα χαρακτηριζα τιν εαυτο μου ευσυνειδητο αν και είναι δυκολο για τον καθένα μας να χαρακτηρίσει την καλλιτεχνική του προσωπικότητα με μια μόνο λέξη!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να κάνω αυτά που αγαπώ θεατρικά και γιατί όχι να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο και τη σκηνοθεσία!

https://youtu.be/YSKmbR-RigM

Βιογραφικό.

Η Ηλέκτρα Σταματατος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής. Απο τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει ηθοποιός. Ασχολείται από μικρό παιδί με το χορό και το τραγούδι με το οποίο έχει ασχοληθεί και επαγγελματικά. Τελείωσε σε ηλικία 22 ετών τη δραματική σχολή της Μαίρης Τράγκα ενώ συμμετείχε σε δεκάδες παραστάσεις. Είχε ένα μικρό χρονικό διάστημα συμμετοχές στην τηλεόραση και δύο ταινίες μικρού μήκους. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή ποιηματων πεζων και τραγουδιών. Ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Αγαπά πολύ τα ταξίδια και τη μουσική.