“ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΣΚΙΤΣΟ-ΚΟΛΑΖ”

Υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων,
ο Νίκος Βερόπουλος White Feather, Έλληνας και πολιτογραφημένος Ινδιάνος του Έθνους των Cherokee, παρουσιάζει, για πρώτη φορά, μετά τον πρόσφατο επαναπατρισμό του έργα του, σε μια εικαστική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος και Καραολή Δημητρίου 29- Παλαιό Ταχυδρομείο Πειραιά.

Η έκθεση τιτλοφορείται «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ- ΣΚΙΤΣΟ – ΚΟΛΑΖ» και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ.

Αυτή είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα μετά το 1981, από τότε που έφυγε από την Αθήνα σε μια μακροχρόνια περιπλάνηση με σκοπό να γνωρίσει τον άνθρωπο σε όλες του τις γήινες διαστάσεις και περιλαμβάνει έργα βασισμένα στις εμπειρίες του από το μεγάλο αυτό ταξίδι, χρησιμοποιώντας σαν μέσο την ζωγραφική, το σκίτσο και το κολάζ.
Μέλος του C.I.N (Εθνικού Συμβουλίου των Ινδιάνικων Εθνών της Αμερικής), πρώην Πρέσβης του Έθνους των Lakota (Σιού) στην Αθήνα και υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Νίκος Βερόπουλος είναι επίσης συγγραφέας, εθνομουσικολόγος, μουσικός και τραγουδοποιός με αρκετά μεγάλη δισκογραφία.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε πως μέσα από την εικαστική αυτή παρέμβαση, ο Νίκος Βερόπουλος παρουσιάζει τις δημιουργίες του, στη ζωγραφική, στο σκίτσο και στο κολάζ, με μοναδικό του γνώμονα να σεργιανίσει το φιλότεχνο κοινό, που θα επισκεφτεί την έκθεση, στα προσωπικά του μονοπάτια έκφρασης και δημιουργίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 10/2/2013.
Ώρες Λειτουργίας : 11.00-13.00 και 17.30-21.00
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα νέα γραφεία του Ομίλου UNESCO Πειραιά, (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1- Νίκαια, Περιβολάκι) στα τηλέφωνα: 210-4110678, 210-4179797.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ- ΣΚΙΤΣΟ – ΚΟΛΑΖ του Νίκου Βερόπουλου