Ζωή Τηγανούρια: Παρουσίαση νέου δίσκου “Η μέρα του ξεριζωμού”

Το Πολεμικό Μουσείο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφέρειας εν Αθήναις σας καλούν στην εκδήλωση “Η μέρα του ξεριζωμού” όπου η συνθέτης Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει ανέκδοτα τραγούδια της για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης και την καταστροφή της Σμύρνης, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα).

Στην θεματική ενότητα για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης τους στίχους υπογράφει ο Κώστας Ασμανίδης και στην ενότητα για την καταστροφή της Σμύρνης τους στίχους υπογράφουν οι Ανδρέας Παράσχος, Μαρία Παπαδάκη, Σταμάτης Μεσημέρης, Σοφία Λιγνού, Γιώργος Κοζαδίνος, Κώστας Καρτελιάς, Σταύρος Σταύρου, Πασχάλης Μπούρας, Κωνσταντίνος Ιερομνήμων, Ηλίας Κατσούλης, Παναγιώτης Τηγανούριας, Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος.

Ερμηνεύουν οι:
Πέγκυ Ζήνα
Μαριώ
Μπάμπης Τσέρτος
Σοφία Μάνου
Βαγγέλης Δημούδης
Μάνος Κουτσαγγελίδης
Αχιλλέας Χαλδαιάκης
Κώστας Τηγάνης
Δόμνα Μέγγα
Μαρία Βακάλη
Θανάσης Βούτσας
Άννα Κατσούλη
Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης
Αγάθωνας
Βασίλης Κοντογιώργος

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ιστορικός Παντελής Αθανασιάδης, ο συγγραφέας Κώστας Τριανταφυλλάκης και η ιστορικός-αρχαιολόγος Δανάη Μπασαντή.

Κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Αλεξανιάν, Γωγώ Ατζολετάκη, Μαίρη Βιδάλη (εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού & Δημ. Σχέσεων Περιφέρειας Αττικής), Ζαχαρίας Ρόχας και Χρήστος Φωτίδης.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης οι Ζήνα Κουτσελίνη και Χρήστος Φωτίδης.

Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θρακών Αττικής “Η Θράκη μας” του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Παντζιαρίδη και το Χορευτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι “Χοροπατήματα” του χοροδιδάσκαλου Κωνσταντίνου Πασσαδέλη.

https://www.facebook.com/zoetiganouria.officialpage/videos/2012585489103271/

Συνδιοργάνωση: Πολεμικό Μουσείο & Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφέρειας εν Αθήναις

Είσοδος ελεύθερη

Ζωή Τηγανούρια: Facebook
Twitter
Youtube Official Channel
Instagram
Youtube Fans Channel
Zoe’s Official Website