Ζωή Λιαντράκη: «Το δάκρυ της βροχής» είναι ένα τραγούδι που μιλάει στην καρδιά…

“Η συνεργασία μου με τις δημιουργούς ήταν μια υπέροχη εμπειρία, ένα μαγικό ταξίδι. Η Γιώτα είναι ένα αξιόλογος άνθρωπος και μια εξαιρετική καλλιτέχνης. Είναι ποιήτρια, συγγραφέας, στιχουργός και έχει βραβευθεί για το έργο της. Η δε Κωνσταντία είναι μια μουσικός ξεχωριστή και μια γυναίκα με απίστευτες ικανότητες. Για μένα η Κωνσταντία είναι η καλή μου Νεράιδα… Και οι δυο αυτές γυναίκες δεν είναι απλά συνεργάτιδες, αλλά και φίλες”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση έρχεται από την παιδική μου ηλικία και από την γιαγιά μου τη Ζωή… η οποία με την μελωδική φωνή της μου τραγουδούσε από τη μέρα που γεννήθηκα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Από μικρό παιδί η μουσική και το τραγούδι ήταν για μένα κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μου και φυσικά δήλωνα πως όταν μεγαλώσω θα γίνω τραγουδίστρια. Ξεκίνησα μέσα από σχολικές χορωδίες ως μέλλος και αργότερα και ως σολίστρια. Ένας σημαντικός σταθμός για μένα, που σίγουρα επηρέασε και τις μετέπειτα μουσικές επιλογές μου, ήταν η συμμετοχή μου στην παραδοσιακή χορωδία Αρτεμισία. Με τους μουσικούς της οποίας δημιουργήσαμε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα τους «Διαπασών»… Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολούμαι τα τελευταία 7 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο έχω και την χαρά να έχω και δική μου δισκογραφική δουλεία. Το καλοκαίρι που μας πέρασε κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής» και πρόσφατα ξεκίνησε το ταξίδι του και το νέο μου τραγούδι με τίτλο «Το δάκρυ της βροχής»

Πώς προέκυψε το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Το δάκρυ της βροχής»; Για αυτή τη συνεργασία την απόλυτη ευθύνη έχει η Κωνσταντία Κατσιάμπα. Εκείνη με προσέγγισε μου έστειλε το demo από «Το δάκρυ της βροχής» και μου ζήτησε να το ακούσω. Με το πρώτο κιόλας άκουσμα αυτό το τραγούδι, είπα, γράφτηκε για ’μένα. Είναι ένα τραγούδι που μιλάει στην καρδιά, με στίχους της Γιώτας Γερογιώργη και μουσική της Κωνσταντίας Κατσιάμπα. Μια γυναικεία υπόθεση λοιπόν που όμως ολοκληρώνεται με μια αντρική παρέμβαση από τον Γιώργο τον Μίγκα ο οποίος έχει κάνει την ενορχήστρωση και την παραγωγή του τραγουδιού μας.
Η συνεργασία μου με τις δημιουργούς ήταν μια υπέροχη εμπειρία, ένα μαγικό ταξίδι. Η Γιώτα είναι ένα αξιόλογος άνθρωπος και μια εξαιρετική καλλιτέχνης. Είναι ποιήτρια, συγγραφέας, στιχουργός και έχει βραβευθεί για το έργο της. Η δε Κωνσταντία είναι μια μουσικός ξεχωριστή και μια γυναίκα με απίστευτες ικανότητες. Για μένα η Κωνσταντία είναι η καλή μου Νεράιδα… Και οι δυο αυτές γυναίκες δεν είναι απλά συνεργάτιδες, αλλά και φίλες.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν με τρομάζει τίποτα από τα δυο… Και η επιτυχία και η αποτυχία έχουν να σου δώσουν και να σου αφήσουν εμπειρίες και γνώση.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Έχω ονειρευτεί πολλές συνεργασίες… Αλλά αυτή που από μικρό παιδί ονειρεύομαι είναι να βρεθώ στην ίδια σκηνή με την με την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρινέλλα…

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Έχουμε ήδη έτοιμο το επόμενό μας βήμα με την Κωνσταντία Κατσιάμπα και τη Γιώτα Γερογιώργη. Ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε τη χαρά να το μοιραστούμε με εσάς.

Βιογραφικό.

Η Ζωή Λιαντράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος αποφυγόντας πρώτη από την σχολή της και εργάζεται ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Από πολύ μικρή μπήκε στη ζωή της η μουσική και το τραγούδι, στην αρχή ως μέλλος χορωδιών στο σχολείο και στο ωδείο και αργότερα και ως σολίστα. Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται πλέων επαγγελματικά με το τραγούδι κάνοντας εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά και μουσικές σκηνές της πόλης της. Πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε και η πρώτη της δισκογραφική δουλεία με τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής» και πρόσφατα επανήλθε με το καινούριο της τραγούδι «Το δάκρυ της βροχής».