ΖΑΝΕΛ: “Η πρώτη μουσική μου ανάμνηση ξεκινά την περίοδο που ανακάλυψα πως μπορώ να τραγουδώ, χαρίζοντας μελωδίες στα δικά μου πρόσωπα”

“…Βρισκόμαστε στη διαδικασία ηχογράφησης του νέου μας τραγουδιού, σε στίχους των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, καθώς και στην προετοιμασία της νέας μας μουσικής παράστασης. Εύχομαι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να παρουσιάσουμε την παράστασή μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούμε…”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Έχω την ευλογία να έχω για γονείς δύο υπέροχους ανθρώπους, που από πολύ μικρή στήριξαν την αγάπη μου για τη μουσική. Απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, η μουσική ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Η πρώτη μουσική μου ανάμνηση ξεκινά την περίοδο που ανακάλυψα πως μπορώ να τραγουδώ, χαρίζοντας μελωδίες στα δικά μου πρόσωπα. Και είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό, τώρα που το σκέφτομαι και το συνειδητοποιώ, μιας και αυτό συνέβαινε από την προσχολική ηλικία, στα πρώτα μουσικά παιχνίδια, στα πρώτα παιδικά τραγουδάκια που μας έμαθαν, στα πρώτα τραγούδια του Χατζιδάκι που άκουσα στο σπίτι μου.

Ποιον συνθέτη θαυμάζετε και θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Λατρεύω τον κύριο Μίμη Πλέσσα και τον κύριο Γιώργο Κατσαρό. Δύο θρύλοι της ελληνικής τζαζ και όχι μόνο, με σπουδαία προσφορά και ισχυρή πρακαταθήκη, με συνθέσεις πρωτότυπες, γεμάτες συναίσθημα και αλήθεια, που δύσκολα ακούς σήμερα. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή και επιθυμία να συνεργαστώ και δισκογραφικά αλλά και επί σκηνής μαζί τους. Θα ήταν ένα δώρο ζωής.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές, θετικές ή αρνητικές; Οι μουσικές μου σπουδές ξεκίνησαν στο Ωδείο της Έδεσσας, απ’ όπου κατάγομαι και μεγάλωσα. Εκεί σπούδασα κλασικό τραγούδι και κλασικό βιολί, θεωρία, αρμονία και Ιστορία της Μουσικής, όπως επίσης σολφέζ και ντικτέ. Έπειτα ολοκλήρωσα τον κύκλο των σπουδών μου στο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, στο ΤΕΙ Ηπείρου. Παράλληλα με τις σπουδές μου, πραγματοποιούσα κατά διαστήματα ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, κυρίως στην Ήπειρο (Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα) και στη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Έδεσσα). Μετά το τέλος των σπουδών μου, ξεκίνησα σχεδόν αμέσως να εργάζομαι σε μουσικά σχολεία ανά την Ελλάδα, αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Καθοριστική για την αρχή της πορείας μου στην Αθήνα, ήταν η γνωριμία μου με δύο υπέροχους δημιουργούς και παραγωγούς, τον Αντώνη και τον Δημήτρη Παπαβομβολάκη. Δύο άνθρωποι που με πίστεψαν από το πρώτο δευτερόλεπτο της μουσικής μας γνωριμίας και με βοήθησαν να ανακαλύψω το πιο σημαντικό κομμάτι ενός τραγουδιστή, τη μουσική μου ταυτότητα. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο “Η Λαίδη και ο Αλήτης”, σε στίχους και μουσική των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, από το επίσημο κανάλι της Μusic Row Showcase. Ένα εξαιρετικό retro-swing τραγούδι, που ήρθε να κουμπώσει στην φωνή και την ψυχή μου. Σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξή μου έχει παίξει και η αγαπημένη μου σκηνοθέτρια Μαρία Γαλάτη, δίνοντάς μου καθοδήγηση για τη σκηνική μου παρουσία στις μουσικές μας παραστάσεις και όχι μόνο.
Τα περασμένα Χριστούγεννα κυκλοφόρησαμε το τραγούδι μας “ Χριστούγεννα αληθινά”, και πάλι σε στίχους και μουσική των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση από τον Ελληνικό και τον Real FM. Kαι τα δύο τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει με την οπτικοποίηση της Μαρίας Γαλάτη και τα γραφικά του Αντώνη και της Κατερίνας Παπαβομβολάκη.
Σε όλα αυτά βέβαια έχω πάντα κοντά μου την υπέροχη μπάντα μου, τον Βασίλη Δεφίγγο (σαξόφωνο), τον Δημήτρη Νάσσιο (Ηλεκτρακουστική κιθάρα) και τον Λάμπρο Παπανικολάου (κοντραμπάσο) τους οποίους και ευχαριστώ από την καρδιά μου για όλη την κοινή μας πορεία.

Μία συνεργασία που ονειρεύεστε; Από τις πιο δυνατές επιθυμίες μου είναι να συνεργαστώ με μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του ελαφρού τραγουδιού, τη μοναδική Γιοβάννα. Μία γυναίκα που πέρα από τη θεσπέσια φωνή και σκηνική της παρουσία, είναι εξαιρετική ποιήτρια και συγγραφέας. Είναι πραγματικά ένα πρότυπο καλλιτέχνη για τις νεότερες γεννιές.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αν και περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο όλοι οι καλλιτέχνες, λόγω της πανδημίας και των ανατροπών που έχει φέρει στη ζωή μας, η όρεξη για δημιουργία και εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Έτσι λοιπόν, βρισκόμαστε στη διαδικασία ηχογράφησης του νέου μας τραγουδιού, σε στίχους των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, καθώς και στην προετοιμασία της νέας μας μουσικής παράστασης. Εύχομαι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να παρουσιάσουμε την παράστασή μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούμε.

Βιογραφικό
Η μουσική είναι η ζωή μου

Τραγουδάω όπως αναπνέω και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μουσική.
Ξεκίνησα τις live εμφανίσεις μου από τα δεκαεπτά μου και έχω κάνει κλασικές μουσικές σπουδές. Από το 2013 εργάζομαι σε μουσικά σχολεία, διδάσκοντας βιολί και Θεωρία της Μουσικής.
Εδώ και αρκετούς μήνες ανήκω στη μουσική οικογένεια της Music Row Showcase, με παραγωγούς τους Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη και με συνοδοιπόρους τους εκλεκτούς συνεργάτες τους.
Πολύ σύντομα έρχονται τα νέα live μου. Με μία εξαιρετική μπάντα και ένα ρεπερτόριο διαλεχτό, που έχει μπει στην καρδιά μου ήδη και που ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας.
Ταυτόχρονα, το νέο μου τραγούδι. Ένα τραγούδι που αγάπησα από την πρώτη ακρόαση στο στούντιο και που ολοκληρώνεται πολύ σύντομα.
Η μουσική είναι η ζωή μου. Και αυτή τη μουσική θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Την ίδια τη ζωή.
Ζανέλ