Ζανέλ: “Έχω την ευλογία να συμπράττω με εξαιρετικούς μουσικούς που με στηρίζουν με την αφοσίωση και την αγάπη τους”

“Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι με τίτλο “Ρομάντζο”, σε στίχους και μουσική της Πέννυς Μπαλτατζή. Μία συνεργασία που ήταν μέσα στους προσωπικούς δισκογραφικούς μου στόχους και όνειρα!”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Οι μουσικές μου μνήμες ξεκινούν από τα παιδικά μου χρόνια, περίπου στην ηλικία των 6 ετών. Ήταν η περίοδος που ξεκίνησα τις μουσικές μου σπουδές στο ωδείο, στο κλασικό βιολί. Θυμάμαι έντονα την πρώτη συμμετοχή μου στη χορωδία. Τραγουδούσαμε διάφορα είδη και σχολές, αλλά τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι είναι αυτά που με πρωτοσυγκίνησαν βαθιά και καθοριστικά.

Με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Έχω την ευλογία να συμπράττω με εξαιρετικούς μουσικούς που με στηρίζουν με την αφοσίωση και την αγάπη τους σε κάθε μας ηχογράφηση, αλλά και επί σκηνής. Θα ήθελα όμως πολύ να συνεργαστώ με τον Δημήτρη Λάππα, έναν πραγματικό καλλιτέχνη, που αποτυπώνει με έναν μοναδικό και ολόδικό του τρόπο κάθε σύνθεση και μελωδία.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η ενασχόλησή μου με το ελαφρό τραγούδι ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Το έναυσμα ήρθε από τη γνωριμία μου με τους παραγωγούς Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, οι οποίοι μου έδειξαν τον συγκεκριμένο δρόμο. Είναι σημαντικό να βρίσκει ένας τραγουδιστής την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα. Οι επιρροές που μπορεί να έχουμε ως άνθρωποι σίγουρα έχουν και αρνητικό και θετικό πρόσημο. Το μάθημα που μας διδάσκει η ζωή είναι να βρίσκουμε το θετικό, ακόμη και αν όλα φαίνονται να πηγαίνουν στραβά. Να βρίσκουμε τη φλόγα, ακόμη και αν όλα γύρω μας μοιάζουν σκοτεινά.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν με τρομάζει τίποτα από τα δύο! Είναι δύο καταστάσεις που μπορεί να βιώσει κάθε καλλιτέχνης. Ως άνθρωποι, οφείλουμε να είμαστε συμφιλιωμένοι και με τα δύο συναισθήματα, έχοντας οριοθετήσει τα συναισθήματά μας είτε στην περίπτωση της επιτυχίας είτε σε αυτήν της αποτυχίας.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Ίσως είναι μία ευκαιρία για τα πρώτα βήματα ενός καλλιτέχνη και βοηθά στην περίπτωση που κάποιος αναζητά τη γρήγορη αναγνωρισιμότητα. Υπάρχει όμως μια μεγάλη παγίδα σε όλο αυτό γιατί, κακά τα ψέματα, τα talent shows σήμερα προβάλλουν περισσότερο το ”reality” παρά τη μουσική. Αυτό δεν έχει και πολλή σχέση με την τέχνη. Εκεί λοιπόν χρειάζεται απεριόριστη προσοχή, συν του ότι η εύκολη και γρήγορη αναγνωρισιμότητα, αν δεν τη διαχειριστείς με τον σωστό τρόπο, εύκολα και γρήγορα σε οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Αν μπορούσα να ταξιδέψω πίσω στη δεκαετία του ’50, θα ήθελα πολύ να συμπράξω με την κορυφαία ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου και τον τόσο τρυφερό και εκκεντρικό συνθέτη Κώστα Καπνίση. Στο σήμερα, ένα από τα όνειρά μου είναι να βρεθώ επί σκηνής με τον μεγάλο μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Είχα βέβαια την τύχη και τη χαρά, με τη δική του συγκατάθεση, να τραγουδήσω ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια του, με τίτλο “Μη μου πεις τίποτα”, το οποίο έχει κυκλοφορήσει από τη Μusic Row Showcase, σε παραγωγή των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη. Επίσης θα ήθελα πολύ να βρεθώ τόσο επί σκηνής όσο και δισκογραφικά με την ανεπανάληπτη Τάνια Τσανακλίδου. Η αρχοντιά και η απλότητά της πάντα με γοήτευε, σε συνδυασμό με τη μοναδική θεατρικότητά της.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι με τίτλο “Ρομάντζο”, σε στίχους και μουσική της Πέννυς Μπαλτατζή. Μία συνεργασία που ήταν μέσα στους προσωπικούς δισκογραφικούς μου στόχους και όνειρα! Κυκλοφορεί από τη Music Row Showcase, επίσης σε παραγωγή και ενορχήστρωση των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, με τους οποίους συμπορευόμαστε από τα πρώτα βήματά μου στη δισκογραφία και τους οφείλω τόσα πολλά. Στα επόμενά μας σχέδια είναι η ολοκλήρωση του δίσκου μας και κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις.