Εύη Ροζάκη: “Η επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική απαιτεί κόπο και θυσίες, όπως άλλωστε καθετί που αξίζει στη ζωή”

“…H μουσική παιδεία συνάμα με το ταλέντο κάθε μουσικού συνδράμουν στην ολοκλήρωσή του και τον καθιστούν ισάξιο μεταχείρισης μέσα στην κοινωνία”

Ποια είναι η πρώτη μουσική σας ανάμνηση; Ο παππούς μου ως γνήσιος κερκυραίος ήταν φιλόμουσος. Από 5 ετών ταξίδευα τα καλοκαίρια στο νησί και τραγουδούσαμε καντάδες στην ανθοστόλιστη αυλή μας.

Ποιον Mουσικό θαυμάζετε και με ποιον Mουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Aπό την εγχώρια μουσική σκηνή εκτιμώ απεριόριστα την Έλενα Παπαρίζου για τη φωνή, τη σκηνική παρουσία και την εκρηκτική της προσωπικότητα.
Από την ξένη, την Lady Gaga για τη μαγεία που εκπέμπει.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Νιώθω πολύ τυχερή που ασχολήθηκα από μικρή με τη μουσική. Κοντά στον παππού μου έμαθα τις πρώτες μου νότες. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησα ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας, πιάνου και φωνητικής, στα οποία μετά από χρόνια ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Στα 12 έδωσα εξετάσεις στο Πρότυπο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης, από το οποίο αποφοίτησα, αποφασισμένη να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική.
Πάντα είχα θετικές επιρροές από τον καλλιτεχνικό χώρο. Οι εμφανίσεις μου σε ιδιαίτερους μουσικούς χώρους και σε μεγάλες συναυλίες με ταλαντούχους καλλιτέχνες όπως η Sandra Cretu, η Samantha Fox, ο Πασχάλης, o Γιάννης Γιοκαρίνης κ.α. έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία μου.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα Talent Show αποτελούν μια ευκαιρία για άμεση ανάδειξη και αναγνωρισιμότητα ενός καλλιτέχνη και εφόσον αξιοποιηθούν σωστά μπορεί να συνεισφέρουν θετικά σε μια αξιόλογη και διαχρονική πορεία του στο χώρο. Ωστόσο, η επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική απαιτεί κόπο και θυσίες, όπως άλλωστε καθετί που αξίζει στη ζωή.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Με τον Michael Jackson….ως όνειρο θα παραμείνει αυτή η συνεργασία (γέλια).

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; H μουσική παιδεία συνάμα με το ταλέντο κάθε μουσικού συνδράμουν στην ολοκλήρωσή του και τον καθιστούν ισάξιο μεταχείρισης μέσα στην κοινωνία.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Φυσικά και υπάρχουν. Εγώ τους αποκαλώ magicians.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ηχογραφήσεις, δισκογραφική δουλειά και συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Βιογραφικό. H Εύη γεννιέται και μεγαλώνει στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών αρχίζει να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα και πιάνο, ταλέντα που αναγνωρίζει αμέσως ο μουσικός παππούς της.

Μόλις τελειώνει το Δημοτικό Σχολείο δίνει εξετάσεις για το Πρώτο Πρότυπο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης, όπου και σημειώνει επιτυχία. Η ίδια υπογραμμίζει πως η παιδεία και εκπαίδευση που έλαβε τα 6 χρόνια φοίτησής της εκεί, καλλιέργησαν και ταυτόχρονα απελευθέρωσαν το πνεύμα και την ψυχή της και αποτέλεσαν σταθμό για τη μετέπειτα καλλιτεχνική της πορεία.

Παράλληλα με τη μουσική σπουδάζει στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ,στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας. Εργάζεται σε χώρους σχετικούς με το αντικείμενό της και πάντα αγωνίζεται να μεταδώσει την ευαισθησία της μουσικής στο περιβάλλον της.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα χορωδιακά σύνολα παραδοσιακής, βυζαντινής και σύγχρονης μουσικής, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες ως τραγουδίστρια με Rock, Pop, Disco, Funk &Soul groups και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και μουσικοσυνθέτες για την κυκλοφορία Cd’s.
Σας εύχεται καλή διασκέδαση και καλό ταξίδι στον κόσμο αυτό, που η καρδιά μονάχα αγαπά και χαίρεται.