Εύα Πετροπούλου-Λιανού: “Για εμένα τα βιβλία είναι διαχρονικά και μοιάζουν με τα πουλιά. Πάντα θα ταξιδεύουν…” 

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Ποιήτρια, απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr 

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Στην ηλικία των 7 χρόνων ζωγράφιζα αλλά έγραφα και μηνύματα Αγάπης στη μαμά μου. Πάντα έγραφα μικρές φράσεις κι αργότερα έγιναν ιστορίες.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Παραμυθοσυγγραφέας. Παραμυθοταξιδεύοντας. Από το 2009, που επίσημα μπαίνω στο χώρο της παιδικής λογοτεχνιας, με το βιβλίο μου “Η Κόρη της Σελήνης”, χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη, για να εκφράσω την αγάπη στο βιβλίο και στα ταξίδια… Για εμένα τα βιβλία είναι διαχρονικά και μοιάζουν με τα πουλιά. Πάντα θα ταξιδεύουν…. 

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Η Έμπνευση υπάρχει πάντα. Είμαι πολύ δημιουργική και γράφω συνέχεια… Νομίζω ότι υπήρχε το ταλέντο απλά το καλλιεργώ κάθε μέρα διαβάζω ένα βιβλίο και γράφω 2 ή 3 ποιήματά.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; ΔΟΤΙΚΟ.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Μια μεγάλη Ανθολογία που έχει ξεκινήσει με έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Αγγλία, OntimeBooks, και ένα βιβλίο για το 2022.

Βιογραφικό

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού, γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, στην Ελλάδα. Αρχικά αγάπησε τη Δημοσιογραφία και το 1994 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη Γαλλική εφημερίδα «Le Libre Journal» αλλά η αγάπη της για την Ελλάδα την κέρδισε και επέστρεψε το 2002.

Έχει εκδώσει βιβλία και eBooks : «Εγώ και ο άλλος μου εαυτός, η σκιά μου» εκδόσεις Σαίτα, «Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της Λίμνης»  σε Αγγλικά – Γαλλικά, καθώς «Η Κόρη της Σελήνης» , στην 4η έκδοση, σε Ελληνικά – Αγγλικά, εκδόσεις Οσελότος.

Το έργο της έχει συμπεριληφθεί στην Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση, σελ. 300. Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, για τη βιβλιοθήκη Μαθητή και Δασκάλου. Τα νέα της βιβλία, «Η Νεραιδοαμαζόνα η Μυρτιά» αφιερωμένο στην Μυρτώ με αναπηρία, και «Λευκάδιος Χέρν, Μύθοι και Ιστορίες της Άπω Ανατολής», εικονογραφημένο από την Ζωγράφο τεχνικής Sumi-e Ντίνα Αναστασιάδου, κυκλοφορούν το 2019. Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο της, “The Adventures of Samurai Nogasika-san “στην αγγλική γλώσσα από τον εκδότικο οικο OntimeBooks, έδρα Αγγλία. 
Συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό περιοδικό The poet magazine. 
Eιναι συνεργατιδα τουInternational Literary Union με έδρα την Αμερική. Συνεργάζεται για την προώθηση της λογοτεχνίας και προβάλλει το έργο των Ελλήνων ποιητών. 

Η Εύα είναι μέλος του «Association Alia Mundi Σερβία», της “Διεθνης Εταιρείας Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Ελλάδας” και της “Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά” καθώς και της “Εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων”.

Πρέσβειρα του ηλεκτρονικού περιοδικού Namaste India 
Πρέσβειρα για την Ειρήνη και τη τέχνη Μαρόκο Ελλάδα 
Πρέσβειρα του οργανισμού Mil Minds for Mexico Μεξικό Ελλάδα 

Συντάκτης σε λογοτεχνικο ηλεκτρονικό περιοδικό στη Κίνα, επαρχία Hubei 
Υπεύθυνη για το τομέα Παιδικής λογοτεχνιας Latino On time Books Μεξικό.