Εύα Μαζοκοπάκη: “Οι σκιές των μουσών”

Εκδότης: Εκδόσεις Υδροπλάνο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 528
Γλώσσα βιβλίου: ελληνικά
Ημερομηνία πρώτης έκδοσης: 2021

Σύνοψη του βιβλίου “Οι σκιές των μουσών”

Εννέα Μούσες σε παράλληλους αλλά όχι ταυτόσημους βίους, σε κοινό χωροχρόνο, με ανόμοια εξελικτική πορεία αλλά με ταυτόχρονη σφραγίδα επιλόγου. Και μια… Ελένη που κινεί τις ζωές των Μουσών ως αναντίρρητη ηγέτιδα της συντροφιάς τους. Οικογενειακά μυστικά, ρημαγμένοι πόθοι, πτώσεις κι αναβάσεις σε ένα μονοπάτι ζωής με κοινό παρανομαστή πάντα μία Ελένη. Εκείνη, άραγε, την Ελένη… του φωτός ή του ολέθρου; Οι σκιές των Μουσών είναι εννέα. Θα διεκδικήσουν μήπως και τη δέκατη, τη δική τους… Ελένη, για να συμπληρωθεί με ζυγό αριθμό ο κύκλος τους; Και ποια είναι τα κοινά μυστικά των μυθικών Μουσών με τις σύγχρονες Μούσες και η αληθινή ερμηνεία του ονόματος μιας μοντέρνας Ελένης; Μάης του 1960.

Η γέννηση των σύγχρονων Μουσών και της Ελένης σε ένα πεδινό χωριό της Κρήτης.

Μάης του 1980. Η διάσπαση των Μουσών από τη δική τους Ελένη.

Μάης του 1990. Η επανένωση του κύκλου των δέκα.

Μάης του 2000. Η ιστορία άραγε επαναλαμβάνεται;

Βιογραφικό:

Η Εύα Μαζοκοπάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε με υποτροφία στο τμήμα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ζει και εργάζεται στα Χανιά. Ασκεί το επάγγελμα της φιλολόγου στο ιδιόκτητο φροντιστήριο θεωρητικών σπουδών “Πρωτοπορία”, στη γενέτειρα πόλη της. Ασχολείται παράλληλα με τη συγγραφή σχολικών βιβλίων, βιβλίων ποίησης και λογοτεχνίας.

Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο ποίησης στον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “Κρητών Λόγος 2019”, για το ποίημα “Άλωση ψυχής”. Παράλληλα, έχει διακριθεί στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της βιβλιοθήκης Σπάρτου 2019, με το ποίημα “Σκοτεινές Σκεπές”.

Το “Η οργή του τυφλού ποταμού” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, γραμμένο με σεβασμό και εκτίμηση στο αναγνωστικό κοινό.