Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

♦ Δημιουργία σημείων free wifi σε δεκατρία δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις στη Νεάπολη για την εξυπηρέτηση των πολιτών-επισκεπτών ♦ Υπογράφηκε σήμερα το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της δωρήτριας εταιρίας «INALAN»

Μετά την επέκταση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας-εφαρμογής novoville, μέσω του οποίου επιλύονται άμεσα τα αιτήματα των χρηστών, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επιχειρεί ένα νέο βήμα επέκτασής του στον ψηφιακό κόσμο.
Αυτή τη φορά πρόκειται για τη δημιουργία σημείων ελεύθερης σύνδεσης με το διαδίκτυο (free wifi) χάριν της εξυπηρέτησης των πολιτών-επισκεπτών στα επιλεγμένα δημοτικά κτίρια, πλατείες και αθλητικά κέντρα. Η αρχή γίνεται από τη Δ.Ε. Νεάπολης όπου σε δεκατρείς δημοτικές υποδομές και κτίρια άρχισε να τοποθετείται ήδη ο εξοπλισμός για τη λειτουργία-παροχή ελεύθερου wifi.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της αποδοχής της δωρεάς της εταιρίας «INALAN» που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ενσύρματων τηλεπικοινωνιών και τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών, με το σχετικό συμφωνητικό συνεργασίας να υπογράφεται σήμερα το μεσημέρι από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και την περιφερειακή διευθύντρια και εκπρόσωπο της εταιρίας Βαλέρια Κάλφα.
Επίσης, στην υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκαν ο Ισχάν Βαρτερισιάν, περιφερειακός τεχνικός οπτικών ινών, ο αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Χριστίνα Τερζή, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού και Πληροφορικής του δήμου Γιάννης Πολυχρονιάδης, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη Αλέξανδρος Ζαχαριάδης και Κυριάκος Σαλονίδης.
Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μετά το πέρας της συμφωνίας τόνισε ότι με την υπογραφή αυτή ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην ψηφιακή εποχή δίνοντας για την εξυπηρέτηση των δημοτών στα δημοτικά κτίρια εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο Ιντερνετ.
Η «INALAN» θα διαθέσει δωρεάν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και την απαιτούμενη διασύνδεση.

Τα σημεία ελεύθερου wifi
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σύστημα wifi θα λειτουργήσει άμεσα σε έντεκα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις στη Νεάπολη, ενώ σύντομα θα επεκταθεί σε άλλα δύο. Συγκεκριμένα, τα πρώτα έντεκα κτίρια και εγκαταστάσεις είναι:
1. Δημοτικό Γυμναστήριο, Ρ.Φεραίου 87
2. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, περιοχή Στρεμπενιώτη,
3. Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας, Ζάκκα 25
4. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125
5. Θεατρικό Κέντρο «Θέσπις» και Πολιτιστικό-εικαστικό Κέντρο «Ήλιος», Λαγκαδά 120-Νυμφαίου-Κ.Καραμανλή-Δ.Κομνηνού,
6. Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης, Ελ.Βενιζέλου 70,
7. Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας & Ορεστιάδας,
8. Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, Δ.Κομνηνού 3,
9. Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο, Αγ. Στεφάνου 26,
10. Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, περ. Στρεμπενιώτη,
11. ΚΗΦΗ Νεάπολης, Ζάκα 35.

Στα παραπάνω κτίρια και χώρους, αλλά και πέριξ αυτών, οι πολίτες-επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του διαδικτύου μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Η ονομασία που θα βλέπει ο χρήστης στη συσκευή του, με τη σάρωση των διαθέσιμων δικτύων, θα εμπεριέχει την ονομασία INALAN – Δήμος Νεάπολης-Συκεών.