Ελένη Δήμου ΤΩΡΑ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Νίκο Μουρατίδη

Η Ελένη Δήμου, μια από τις πιο πετυχημένες τραγουδίστριες και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του Ελληνικού τραγουδιού, θυμάται και τιμά τον Γιάννη Σπανό με καλοκαιρινές συναυλίες στην Αττική αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα. Μπράβο της.

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως ο αγαπημένος μας Γιάννης Σπανός έχει φύγει από κοντά μας, όπως ακόμα θυμάμαι και θα το θυμάμαι για πάντα, πως το υπουργείο Πολιτισμού και ιδιαίτερα η υπουργός Λίνα Μενδώνη, στην κηδεία του τον “ξεπέταξε” στέλνοντας ένα στεφάνι. Μια απαράδεκτη συμπεριφορά για έναν από τους 5 μεγαλύτερους συνθέτες μας.

Επ’ ευκαιρία των συναυλιών της, ευκαιρία για μια κουβεντούλα με την Ελένη που φέτος κλείνουμε 40 χρόνια γνωριμίας.

Ελένη μου καλησπέρα, που σε πετυχαίνω;

  • Νίκο μου με βρίσκεις στο σπίτι μου, πρόβες και προετοιμασία για τις καλοκαιρινές συναυλίες…

Πως πέρασες όλους τους μήνες της καραντίνας μας;

  • Πολύ όμορφα τον πρώτο καιρό με την οικογένεια μου, γελάγαμε, παίζαμε χαρτιά, μαγειρεύαμε, βλέπαμε ταινίες και σειρές… όμως μετά από τον χρόνο έμενα μου έλειψε πολύ το τραγούδι και η επαφή μου με τον κόσμο.

Σε πήρα για να μιλήσουμε για τις συναυλίες – αφιέρωμα που κάνεις στον Γιάννη Σπανό. Μπράβο που το σκέφτηκες.

  • Μα πως είναι δυνατόν να ξεχάσω αυτόν τον σπουδαίο συνθέτη και άνθρωπο. Ο Γιάννης μου χάρισε απίστευτές στιγμές με την συνεργασία μας, τις συναυλίες μας και τους δυο υπέροχους δίσκους μας. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Εγώ την αγάπη μου και τον θαυμασμό μου του τα έδειξα όσο ήταν εδώ, κοντά μας. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος.

Επειδή ξέρω πως τον αγαπούσες και σε αγαπούσε, πες μας μερικά πράγματα για τον Σπανό, μερικές δικές σας λεπτομέρειες που θυμάσαι…

  • Μερικές φορές τον μάλωνα για το ποτό και δεν μου μιλούσε για δέκα περίπου λεπτά μετά του πέρναγε χαχαχαχαχα! Είχαμε τα ίδια γούστα στις φωνές που ακούγαμε, ήταν προληπτικός, αγαπούσε τις γυναίκες και κάποια φορά του είπα “αν σε γνώριζα τότε που ήρθες από την Γαλλία και ήμουν και στην κατάλληλη ηλικία θα γινόμασταν ζευγάρι” χαχαχαχαχα του άρεσε πολύ χαχαχαχαχχα είναι πολλά αυτά που θυμάμαι για τον Γιάννη. Μου λείπει.

Κατά τα’ άλλα τι κάνεις; Εξακολουθείς να μένεις μακριά από την Αθήνα; Ήσουν νομίζω η πρώτη που απομακρύνθηκες… (γέλια). Πως το αποφάσισες τότε;

  • Επειδή πάντα αγαπούσα και αγαπώ την φύση, τα ζώα, την ηρεμία και δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου να μένω εκτός πόλης. Και μένω εδώ από το 1989 μην ξεχνάς.

Ο άντρας σου και ο γιος σου, καλά;

  • Είναι υπέροχα σε ευχαριστώ.

Και μια ερώτηση που με έβαλαν να σου κάνω κάποιες φίλες μου. Αφορά στα μαλλιά σου. Αυτά τα πλούσια σγουρά μαλλιά που είναι το σήμα κατατεθέν σου. Υπήρξαν κάποιες φορές που τα είχες βαρεθεί και ήθελες να τα αλλάξεις;

  • Πολλές φορές αλλά ο άνδρας μου είπε….

Η συνέχεια εδώ: