Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαταραχές μάθησης και συμπεριφοράς: Από τη θεωρεία στην πράξη

Πιστή στους σκοπούς της η «Πολιτεία Πολιτισμού» συνεχίζει τις δράσεις της οι οποίες αφορούν στον πολιτισμό αλλά και στη δια βίου εκπαίδευση.

Τον Οκτώβριο διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Διαταραχές μάθησης και συμπεριφοράς: Από τη θεωρεία στην πράξη», με εισηγήτριες την Ελένη Μπόντη, Ειδική Παιδαγωγός, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής Α.Π.Θ., Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου» και την Σοφία Βαβέτση, Ειδική Παιδαγωγός, Ε.ΔΙ.Π. Ιατρικής Α.Π.Θ., Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου». Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων, του Ωδείου Βορείου Ελλάδος.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γονείς, φοιτητές, μουσικούς κ.α..

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεματικές ενότητες όπως «Η Δύναμη της ψυχής και του νου», «Αναπτυξιακό Προφίλ Νηπίων- Παιδιών– Εφήβων: Πρώιμες Ενδείξεις Δυσκολιών Μάθησης και Συμπεριφοράς», «Αισθητηριακές διαταραχές», «Σχολικές και (Ειδικές) Μαθησιακές Δυσκολίες», «Προφορικός και Γραπτός Λόγος», «Διαταραχές Συμπεριφοράς», «Η Δυναμική των Σχέσεων Οικογένειας- Σχολείου», «Μουσικοθεραπεία».

Στόχοι του Σεμιναρίου:

• Κατανόηση και ολιστική προσέγγιση της ιδιαίτερης φύσης και του κλινικού προφίλ των διαταραχών μάθησης και συμπεριφοράς στις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

• Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρώιμης παρέμβασης, διεπιστημονική προσέγγιση και διαφοροδιάγνωση.
• Εκπαίδευση σε εναλλακτικές τεχνικές μάθησης και παρέμβασης σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς.

• Εργαλεία αξιολόγησης (τεστ νοημοσύνης, μαθησιακή εκτίμηση, προβολικά τεστ, κ.α.).

*Όσοι παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθημάτων τους δίνεται βεβαίωση συμμετοχής.

*Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου και εξ αποστάσεως, με τη μέθοδο του webinar.

Πληροφορίες:
Διάρκεια: 4 μήνες (Οκτώβριος 2019- Ιανουάριος 2020)
Ενότητες: 12
Ημέρα Διεξαγωγής: Παρασκευή
Έναρξη: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου (open day)
Λήξη: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020
Ώρα: 19:00μμ- 21:30 μμ. (Ώρα προσέλευσης: 18:30μμ.)
Χώρος: αίθουσα σεμιναρίων Ωδείου Βορείου Ελλάδος, Εθν. Αντιστάσεως 16, 1ος όροφος, Τ: 2310-422885.
Δηλώσεις- Εγγραφές: στο τηλέφωνο 2310- 422885