Εγκαίνια ατομικής έκθεσης της εικαστικού Δέσποινας – Μαρίας Λογίδου με θέμα “Αναζητώντας τη Θεϊκή Φύση του Ανθρώπου” στη Vasiliki – galerie d’art στο Ναύπλιο 

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 20:00, θα γίνουν  υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, τα εγκαίνια – vernissage της ατομικής έκθεσης της Δέσποινας – Μαρίας Λογίδου με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά, στη Vasiliki- Galerie d’art, Σταϊκοπούλου 50 & Φαβιέρου 1, στο Ναύπλιο.

Η Δέσποινα – Μαρία Λογίδου είναι μια Ελληνίδα εικαστικός γεννημένη στην Αθήνα το 1982 και έχει τις ρίζες της τόσο από την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και από την Αιθιοπία.

Σπούδασε Graphic Design και Early Childhood Studies στην Αγγλία και είναι επίσης απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα έργα της πηγή έμπνευσης αποτελούν θέματα όπως η προσευχή, τα συναισθήματα του ανθρώπου μπροστά στον εαυτό του και στο Θείο, η αντιφατικότητα και η ισορροπία του ανθρώπινου ψυχισμού καθώς και το δύσβατο μονοπάτι που πρέπει να διαβεί όποιος θέλει να προσεγγίσει τον πραγματικό του εαυτό.

Η πορεία της σ’αυτό το δύσβατο μονοπάτι διαφαίνεται  στους πίνακες της μέσα από τις χρωματικές σχέσεις που δεν είναι σχεδόν ποτέ αληθινά διακριτές.

Για πρώτη φορά πραγματοποίησε ατομική έκθεση το 2017 στην Ρώμη, και συνέχισε με εκθέσεις στη Σύρο, στην Άνδρο και στην Αθήνα.

Η έκθεση με θέμα “Αναζητώντας τη Θεϊκή Φύση του Ανθρώπου” θα διαρκέσει από το Σάββατο 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 7 Μαϊου.