Δύο Εξαιρετικοί Έλληνες Μουσικοί στην Ιταλία στο Πλαίσιο Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, δύο εξαιρετικοί Έλληνες μουσικοί, ο βιολονίστας Κωνσταντίνος Καμπάνταης και η πιανίστρια Ερατώ Αλακιοζίδου, θα παρουσιάσουν τις μοναδικές τους ικανότητες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για αυτό το τριήμερο του Ιουνίου στην Ιταλία.

23 Ιουνίου στην Πιστόια της Ιταλίας στη Villa Magni

Η συναυλία “Ανατολικοί Ορίζοντες: Μουσική Δωματίου για Βιολί και Πιάνο” σας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι που ξεκινά από την Ανατολή και εξερευνά τα ζωντανά και ποικίλα μουσικά τοπία που υφαίνονται από τις διάφορες ανατολικές κουλτούρες. Το πρόγραμμα αυτό υπόσχεται μια συναρπαστική και δυναμική εμπειρία, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τις συνθέσεις των Somei Satoh, Toru Takemitsu, Giya Kancheli, Fazil Say και Cyril Scott  

Η συναυλία αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. Οι δύο μουσικοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει τις πλούσιες μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και της Ελλάδας, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στις πολιτιστικές τους κληρονομιές μέσω της αρμονικής συνεργασίας βιολιού και πιάνου.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Κωνσταντίνος Καμπάνταης, ένας αφοσιωμένος βιολονίστας με διεθνή αναγνώριση, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε το 2001 με εξαιρετικές επιδόσεις. Στη συνέχεια, τελειοποίησε τις δεξιότητές του στο Folkwang Hochschule στη Γερμανία και το 2008 απέκτησε πτυχίο Μουσικολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του τρίτου βραβείου σε εθνικό διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και του δεύτερου βραβείου από τον Σύλλογο Αποφοίτων Ωδείων. Σήμερα, είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχει ενεργά σε φεστιβάλ και συναυλίες διεθνώς.

Ερατώ Αλακιοζίδου, μία αφοσιωμένη πιανίστρια που προωθεί τη σύγχρονη μουσική από το 2000, έχει παρουσιάσει πάνω από 150 πρώτες εκτελέσεις παγκοσμίως και έχει συμβάλει σημαντικά στη διάδοση της ελληνικής και διεθνούς σύγχρονης μουσικής. Έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ελβετία από σπουδαίους καλλιτέχνες και δασκάλους, ενώ έχει λάβει διακρίσεις από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής. Οι ηχογραφήσεις της βρίσκονται σε διάφορες δισκογραφικές ετικέτες και η συνεργασία της με τη DaVinci Records αποτελεί το πιο πρόσφατο εγχείρημά της. Εκτός από τις επιδόσεις της στη σύγχρονη μουσική, η Ερατώ ασχολείται με την έρευνα, την εκπαίδευση και τη διαχείριση καλλιτεχνικών έργων.