Δρ. Δημοσθένης Ψηφίδης 《απαλλαγείτε από το προγούλι και κερδίστε χρόνια νεότητας χωρίς χειρουργείο》

Το Smartlipo TriPlex αποτελεσματικό και στο turkey neck με διάρκεια περισσότερο των πέντε ετών.

Η χαλάρωση του δέρματος κάτω από το πηγούνι, γνωστή ως «λαιμός της γαλοπούλας» -turkey neck- ή «διπλοσάγονο» -double chin- ή «προγούλι» -wattle-, δεν είναι μόνο μια ατυχής και αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης, αλλά και ένα κληρονομικό ανατομικό γνώρισμα, το οποίο απασχολεί ακόμα και νεαρές ηλικίες και είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα για τα οποία επισκέπτονται οι ασθενείς το ιατρείο μου.

Η χαλάρωση, στην περιοχή της κάτω γνάθου και του λαιμού, μπορεί να εξηγηθεί από την ιδιαιτερότητα της ανατομίας αυτής της περιοχής. Το δέρμα του λαιμού χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται χαλαρό, λόγω του βάρους των εναποθέσεων λίπους που συσσωρεύονται κάτω από το πηγούνι και της αδυναμίας των μυών του τραχήλου – ειδικότερα αφορά το μυώδες πλάτυσμα – να διατηρήσουν την ικανότητα σύσπασής τους που θα βοηθούσε στο τέντωμα του επικείμενου δέρματος.
Τα τελευταία χρόνια, η έρευνα και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην Αισθητική Ιατρική έχουν οδηγήσει στην αύξηση των μη χειρουργικών ή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων μείωσης του λίπους και σύσφιξης του δέρματος του τραχήλου. Μεταξύ των ελάχιστα επεμβατικών επιλογών για τη διόρθωση του διπλοσάγονου ή του «λαιμού γαλοπούλας», από την εμπειρία μου θεωρώ τη θεραπεία Laser με το τελευταίας γενιάς Smartlipo TriPlex ως την πιο αποτελεσματική. Το συγκεκριμένο μπορεί να εφαρμοστεί και στο πρόσωπο για να πετύχει ανόρθωση –facelift-, όταν υπάρχει αισθητή χαλάρωση δέρματος και στην περιοχή της κάτω γνάθου, στο κάτω τριτημόριο του προσώπου -V-line.
Κατά τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιώ το ειδικό Laser Precision Tx της εταιρείας Cynosure, το οποίο εισέρχεται μέσω μιας πολύ λεπτής οπτικής ίνας κάτω από το δέρμα μέσω μικροσκοπικών τομών, αφού έχει προηγηθεί ειδική αναισθησία και όχι μέθη ή γενική νάρκωση. Το λέιζερ με τα τρία διαφορετικά μήκη κύματος λιώνει το λίπος, σφίγγει το μυ και συρρικνώνει και αναζωογονεί συγχρόνως το δέρμα για να δημιουργήσει ένα πιο σφριγηλό και πιο νεανικό λαιμό χωρίς προγούλι, καθώς γίνεται και μικροαναρρόφηση του λιωμένου ρευστού πλέον λίπους από το διπλοσάγονο. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 45’ και οι περισσότεροι ασθενείς έχουν μια σύντομη αποθεραπεία -ανάρρωση με επιστροφή στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες. Το αποτέλεσμα διαρκεί για περισσότερο από 5 χρόνια.
Αν και οι νέες τεχνολογίες είναι πάντα συναρπαστικές και προσφέρουν μια σαφώς πιο οικονομική, αλλά και ασφαλή εναλλακτική λύση, σε κάποιους ασθενείς η χειρουργική επέμβαση και τα διάφορα είδη επεμβατικών facelift μπορεί να είναι η καλύτερη λύση, γι’ αυτό είναι σημαντικό ο κόσμος να συμβουλεύεται έναν ιατρό, που έχει εκπαιδευτεί στην πλαστική χειρουργική προσώπου και είναι σε θέση να παρέχει τόσο χειρουργικές όσο και μη χειρουργικές λύσεις.

Οι Χειρουργοί Κεφαλής & Τραχήλου είναι οι πιο ειδικοί για το πρόσωπο και το λαιμό, καθώς η πλαστική χειρουργική προσώπου -facial plastic surgery- αποτελεί μέρος της ειδίκευσής τους, αλλά και εξειδίκευση για όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό στις νέες τεχνικές στην πλαστική χειρουργική του προσώπου ή και την Αισθητική Ιατρική που πλέον προσφέρει πολλές μη επεμβατικές λύσεις.

Dr Psifidis Laser Clinic, Λεωφόρος Νίκης 25, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231260560
Smartlipo Clinic, Λεωφ. Κ. Καραμανλή 69, Θεσσαλονίκη,