Διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής «Εικαστική ρότα στη ζωή με καπετάνιο Καββαδία» του ζωγράφου Μανώλη Μπίτζου

«…μέσα σε όλα και ο Καββαδίας. Οι άγνωστες θάλασσες, χώρες ξένες μαγνητικές, άγριες και όμορφες. Η δύσκολη ζωή του ναυτικού. Η μοναξιά, τα τατού, τα ναρκωτικά. Η Βαβέλ ενός πληρώματος και οι παραξενιές τους. Η πολιτικοποίηση κρυφή, μα υπαρκτή πίσω από κρυμμένες λέξεις, η μουσική του Μικρούτσικου που μας τον έφερε στα σπίτια μας, σαν τον θείο ή τον πάτερα που επέστρεφε έπειτα από απουσία χρόνων…»

Ο ζωγράφος Μανώλης Μπίτζος παρουσιάζει την νέα του διαδικτυακή έκθεση εμπνευσμένη από το έργο του Νίκου Καββαδία. Ένα ταξίδι χρωμάτων και σχημάτων, μελαγχολικό και σκοτεινό μα, με το δυναμισμό της θάλασσας.

Γνωρίστε το νέο θεματικό μονοπάτι στη διεύθυνση : www.mpitzos.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μανώλης Μπίτζος
[email protected]
www.facebook.gr/mpitzosart
https://el.wikipedia.org/wiki/Μανώλης_Μπίτζος
www.mpitzos.gr


Ο ζωγράφος Μανώλης Μπίτζος δούλεψε στα εργαστήρια, του καθηγητού της σχολής καλών τεχνών Δ. Δανιήλ και του ζωγράφου Δ. Χυτήρη.

Έχει φοιτήσει στα σεμινάρια της σχολής Χ.Ε.Ν και συμπλήρωσε τις σπουδές του σε διάφορα εργαστήρια ενώ μελέτησε κλασσικούς ζωγράφους όπως τον Παρθένη, τον Παπαλουκά, τον Μοράλη, τον Κόντογλου κ.α.

Είναι μέλος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ε.Τ.Ε). Έχει συμπεριληφθεί ως ζωγράφος στης εκδόσεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ (στον εκδοτικό οίκο Μέλισσα), στην ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1997, και WHO IS WHO στην Ελλάδας Μ.Ε.Π. Επίσης έχει ζωγραφίσει, εξώφυλλα λογοτεχνικών και ιατρικών βιβλίων.

Έχει συμμετάσχει από το 1990 σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδας και στο Εξωτερικό.