ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 18:00, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοιχτή διαδικτυακή παρουσίαση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: «Μεγάλη τιμή για τον δήμο μας- Στηρίζουμε το έργο ζωής με όλες μας τις δυνάμεις»

Η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Β. Ελλάδα θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια το δικό τους Παιδιατρικό Νοσοκομείο, που θα κατασκευαστεί στο Φίλυρο με αποκλειστική δωρεά και χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Το εθνικής σημασίας έργο που έχει την απόλυτη στήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τελική ημερομηνία παράδοσης τις αρχές του 2025.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες και τους εκπροσώπους τοπικών συλλόγων, φορέων και Οργανισμών Υγείας, να συμμετάσχουν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 18:00 στην τακτική εξαμηνιαία ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει διαδικτυακά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να ενημερώσει για την εξέλιξη των εργασιών αλλά και για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες.

Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ https://bit.ly/2L6XkSo

«Σε μια εποχή που μαζί με την υγεία μας δοκιμάζονται και οι αξίες μας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το παράδειγμά του στέλνει ισχυρό σήμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Η γενναιόδωρη δωρεά του Ιδρύματος αποτελεί μία πράξη βαθιά πατριωτική, ειδικά στις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας. Αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά του Ιδρύματος, ως δήμος στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα σε όλα τα θέματα που αφορούν το υπό ανέγερση νοσοκομείο. Είναι τεράστια τιμή για το Φίλυρο και τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη συνολικά, να φιλοξενήσουν ένα νοσοκομείο- κόσμημα, που θα κάνει τον τόπο μας πρωτεύουσα του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας», σημείωσε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Ι. Καϊτεζίδης.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά, ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου του έργου που λόγω των συνθηκών και των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, πραγματοποιείται διαδικτυακά.
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εντάσσονται στην πρωτοβουλία για την Υγεία, που ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (IΣΝ) το 2017 η οποία αφορά σειρά έργων υποδομών και εκπαίδευσης για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.