Δημήτρης Καρόκης: “Η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς να τραγουδάω και να παίζω”

“…Οι καριέρες δεν χτίζονται σε μία μέρα και για να πετύχεις χρειάζεται σκληρή δουλειά, επιμονή και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, ανεξάρτητα αν αυτό λέγεται μουσική, ηθοποιία, αθλητισμός”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Τα ερεθίσματά μου για το τραγούδι ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία από την οικογένειά μου. Από πάντα θυμάμαι στο σπίτι μου να παίζουν δυνατά μουσικές στο ραδιόφωνο. Η πρώτη ανάμνηση που μου έρχεται στο μυαλό σαν εικόνα είναι σε κάποιο οικογενειακό γλέντι να με έχουν ανεβάσει στο τραπέζι και να τραγουδάω. Το περιβάλλον που μεγάλωσα με επηρέασε πολύ στο να ασχοληθώ με τη μουσική επαγγελματικά, και είναι κάτι που είμαι ευγνώμων για αυτό.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες και ένας από αυτούς που θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ είναι ο Νίκος Βέρτης όχι μόνο για το τεράστιο ταλέντο του και τις μουσικές που έχει προσφέρει αλλά και για το ότι έχει φτιάξει ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά στην Ελλάδα και συνεργάζεται με τους πιο ταλαντούχους μουσικούς στο χώρο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική επαγγελματικά στα 15 μου χρόνια. Μπορώ να πω πως το να δουλεύεις νύχτα δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα έφηβο παιδί, ευτυχώς όμως είχα την οικογένειά μου η οποία με προστάτευε από τυχόν κινδύνους. Πλέον όμως η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου γιατί δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς να τραγουδάω και να παίζω. Θεωρώ πως για την ηλικία μου έχω κάνει αρκετές δουλειές που είμαι υπερήφανος γι αυτές, αν και ακόμα παίρνω γνώσεις επάνω στη μουσική και κάνω τα πρώτα μου βήματα στο χώρο.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; 
Πιστεύω πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να πάρεις προβολή. Μετά την εμφάνισή μου στο τηλεοπτικό παιχνίδι the voice πέρυσι, έχω να πω πως ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία καθώς γνώρισα πολλούς αξιόλογους μουσικούς και ένας διαγωνισμός τέτοιου εύρους έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Από την άλλη, οι καριέρες δεν χτίζονται σε μία μέρα και για να πετύχεις χρειάζεται σκληρή δουλειά, επιμονή και αγάπη γι αυτό που κάνεις, ανεξάρτητα αν αυτό λέγεται μουσική, ηθοποιία, αθλητισμός κλπ.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Θα φιλοσοφήσω λίγο σε αυτή την ερώτηση. Ο άνθρωπος πιστεύω ότι είναι πνευματικό ον. Η τέχνη γενικότερα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην παιδεία και την ψυχική ικανοποίηση του ατόμου. Προσωπικά πιστεύω πως η μουσική με έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές στη ζωή μου, καθώς όπως για όλους τους καλλιτέχνες, εκτός από επάγγελμα είναι και η ψυχανάλυση μου. Συνεπώς πιστεύω πως το να υπάρχει μία μορφή τέχνης στη ζωή μας είναι πολύ μεγάλη ανάγκη, και ότι χωρίς αυτό, η καθημερινότητα μας θα ήταν απλά μίζερη.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Φυσικά! Προσωπικά είχα την τύχη να δουλέψω με πολλούς αξιόλογους μουσικούς, οι οποίοι έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στη μέχρι στιγμής μουσική μου πορεία και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για όσα μου έχουν μεταλαμπαδευσει. Ένα από τα μεγαλύτερα συναισθήματα που έχω νιώσει είναι το να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που θαυμάζεις και να αντλείς κάθε σταγόνα γνώσης που μπορούν να σου προσφέρουν.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Δυστυχώς με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή με την πανδημία, όπως τα σχέδια όλων έτσι και τα δικά μου έχουν παγώσει. Είχα προγραμματίσει έναν γεμάτο χειμώνα από live, συνεργασίες, δισκογραφικές δουλειές, όμως αναβλήθηκαν όλα λογω κορωνοιού. Το καλό είναι ότι βρήκα επιτέλους ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ με ένα project όπου ενορχηστρωνω αγαπημένα μου κομμάτια στο μικρό στούντιο που έχω στο σπίτι μου, πολλές φορές σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Αν θέλω να κρατήσω κάτι από όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε, είναι πως δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το αύριο και είναι μία καλή ευκαιρία να εκτιμήσουμε την ομορφιά του σήμερα. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.

Ο Δημήτρης Καρόκης κατάγεται από την Αθήνα και είναι γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου του 1996. Η μουσική του αναζήτηση ξεκινά από την ηλικία των 13 ετών τραγουδώντας και παίζοντας ερασιτεχνικά με την κιθάρα του.

Παράλληλα ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και κιθάρας, τα οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Αργότερα, άρχισε να τραγουδά σε διάφορες σχολικές μπάντες και δοκιμάστηκε σε διαφορετικά είδη μουσικής.

Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, άρχισε να δίνει live εμφανίσεις σε μαγαζιά, σε Βοιωτία και Αθήνα. Οι μουσικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου δεν άργησαν να έρθουν και το ταλέντο του άρχισε να αναδεικνύεται σε όλη την Ελλάδα, μετά την πρώτη του περιοδεία το 2017.

Παράλληλα ξεκίνησε να ανακαλύπτει περισσότερα μουσικά όργανα, και πλέον είναι γνώστης σε περισσότερα από 6, πράγμα που οδήγησε στο να δημιουργήσει το δικό του στούντιο ηχογράφησης, και να ενορχηστρώνει κομμάτια απο το μηδέν.

Το 2020 βρήκε την ευκαιρία να ξεκινήσει μια σειρά στο Instagram με όνομα “Quarantine Covers”, όπου κανει ακριβώς αυτό, με αγαπημένα κομμάτια, πολλες φορές σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Το επόμενο του βήμα ειναι η συνέχιση των live εμφανίσεων του, καθώς και η κυκλοφορία των νέων του κομματιών, σε στίχους και μουσική από τον ίδιο, καθώς και άλλων, δημιουργημένων από μεγαλύτερους συνθέτες και στιχουργούς.

Επιρροές: Νίκος Βέρτης, Αντώνης Ρέμος, Νίκος Οικονομόπουλος, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Βαρδής.