Δήλωση ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ για τη Διεθνή ημέρα NELSON MANDELA 2021

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Nelson Mandela 2021 η τιμηθείσα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με το Βραβείο Nelson Mandela 2020-2025 κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η σημερινή Διεθνής Ημέρα Nelson Mandela βρίσκει την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση. Η πανδημία άμβλυνε ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες, πλήττοντας με μεγαλύτερη σφοδρότητα τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας σε ολόκληρο τον κόσμο: ηλικιωμένους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ασθενείς με χρόνια νοσήματα, ανέργους, παιδιά που έμειναν εκτός εκπαίδευσης, οικονομικά αδύναμους. Μέσα σε αυτό το βαθύ σκοτάδι, η παρακαταθήκη του Nelson Mandela αποτελεί μια πολύτιμη πυξίδα που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο. Γιατί το μήνυμα αυτής της κρίσης είναι πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Η πανδημία δεν κάνει κανενός είδους διάκριση. Είτε το αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, είτε χανόμαστε όλοι μαζί. Οι αρχές του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης, της ανιδιοτέλειας και της συναδέλφωσης, που αποτελούν τον πυρήνα όσων μας δίδαξε, με το παράδειγμά του, ο σπουδαίος αυτός αγωνιστής, είναι ο μόνος τρόπος για να σταθούμε όρθιοι. Χωρίς ποτέ να χάνουμε την ελπίδα μας, όπως ακριβώς έκανε και ο Mandela, να μετατρέψουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση σε ευκαιρία για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Nelson Mandela το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη πραγματοποίησε μια εμβληματική εκδήλωση, φόρο τιμής στο έργο και την παρακαταθήκη του Nelson Mandela την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κύριος Antonio Guterres και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay συμμετείχαν στην εκδήλωση με βιντεοσκοπημένα μηνύματά τους, ενώ σημαντικές προσωπικότητες πραγματοποίησαν ομιλίες αποτίωντας φόρο τιμής στον αγωνιστή- σύμβολο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε ένδειξη αναγνώρισης του σπουδαίου έργου του «Ιδρύματος Nelson Mandela» στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε το «Τιμητικό Βραβείο του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 2021» στο «Ίδρυμα Nelson Mandela».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-i7s33ucuvM (στα αγγλικά) https://www.youtube.com/watch?v=SP8MxP7s7Ls (στα ελληνικά)