Δήλωση – Κάλεσμα

Το απαράδεκτο αρχικό δελτίο τύπου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) σχετικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου ότι, «έπρεπε να καταγγελθεί ….πριν 24 χρόνια», επιβεβαιώνει την ανικανότητα της Ομοσπονδίας να διαχειριστεί την καταγγελία για τη σεξουαλική παρενόχληση μίας αθλήτριας της.

Η καταγγελία δεν αφορούσε απλά ένα «δυσάρεστο περιστατικό» αλλά ένα έγκλημα, που έχει να κάνει με την άσκηση βίας και εξουσίασης πάνω στη σωματική αυτοδιάθεση ενός άλλου ανθρώπου. Όχι, η Σοφία Μπεκατώρου δεν το θυμήθηκε τώρα. Απλά δεν το ξέχασε ποτέ.

Ωστόσο, εμείς ως μεταπτυχιακοί φοιτητές Διοίκησης Αθλητισμού (Δ.ΑΘ.) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου (Ε.Α.Π.) δεν αρκούμαστε απλά στην αυτονόητη καταγγελία και την επιβεβλημένη δικαστική διερεύνηση και απόδοση τυχόν ευθυνών για πράξεις και παραλείψεις όσων εμπλέκονται.

Επιπλέον, επισημαίνουμε την τεράστια ανάγκη τόσο για την παιδεία και τον τρόπο ζωής της κοινωνίας συνολικά καθώς και της εκπαίδευσης όσων εμπλέκονται με τη Διοίκηση του Αθλητισμού.

Μόνο τότε δεν θα χρειαστεί εκ νέου αντίστοιχη καταγγελία! Δεν μας είναι αρκετή η γενναιότητα του εκάστοτε θύματος.

Άλλωστε στην προκειμένη περίπτωση η Ολυμπιονίκης έχει εδώ και χρόνια καταθέσει στην παγκόσμια κοινότητα τα διαπιστευτήριά της μέσω των επιτεύγματών της και κατέστησε γνωστή την προσωπικότητά της.

Παρακολουθώντας το πρόγραμμα του Ε.Α.Π., στόχος μας δεν είναι απλά η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά μέσω της λήψης εξειδικευμένων σπουδών υψηλού επιπέδου στη «Διοίκηση Αθλητισμού» να συμβάλουμε στην ορθή διακυβέρνηση του Ελληνικού Αθλητισμού.

Οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν επιβεβλημένη τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών από την Ελληνική Πολιτεία, που θα συμβάλλουν στην εκπαίδευση των Διοικητικών Στελεχών του Ελληνικού Αθλητισμού.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Γ.Γ.Α. είτε αρχικά με τη μορφή επιμορφωτικών σεμιναρίων είτε ακόμη πιο ολοκληρωμένα με την οργάνωση «Εθνικής Σχολής Αθλητικών Στελεχών» μπορεί και πρέπει να εκπαιδεύσει τα Στελέχη, που σχετίζονται με τον Αθλητισμό.

Η δημιουργία στελεχών µε ειδικές γνώσεις στην Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού, τα οποία θα προτάσσουν το αθλητικό από το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον, είναι επιβεβλημένη.

Χωρίς τέτοια στελέχη η οργάνωση του αθλητισμού θα έπεται πάντα των επιδόσεων των αθλητών και ο ελληνικός αθλητισμός θα είναι έρμαιο των κομματικών ή προσωπικών ορέξεων ατόμων, που δεν υπηρετούν όσα πρεσβεύει πραγματικά το αθλητικό κίνημα με τις αρχές και τις αξίες του.

Οι υπογράφοντες φοιτητές του Μεταπτυχιακού Τμήματος Διοίκησης Αθλητισμού (Δ.ΑΘ.) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου (Ε.Α.Π.)

 1. Ροδινός Γεώργιος
 2. Μαλλιαρού Αργυρή
 3. Μπάλλας Γεώργιος
 4. Σταμνάς Δημήτριος
 5. Κρίκης Βασίλειος
 6. Μίλτσης Γεώργιος
 7. Τσακίρης Ηλίας
 8. Αλουπογιάννη Γεωργία
 9. Ζαχαριουδάκη Αλεξία
 10. Καρατζά Καλλιόπη
 11. Ασσυχίδης Αλέξανδρος
 12. Δασκαλόπουλος Άγγελος
 13. Γιδάκου Κωνσταντίνα
 14. Τυράκη Χρυσοβαλάντη
 15. Λαμπίρης Νικόλαος
 16. Χαϊδεμένος Σωτήριος
 17. Σταγάκης Εμμανουήλ
 18. Τάσσης Κωνσταντίνος
 19. Βαρσάμης Νικόλαος
 20. Αγγελής Κωνσταντίνος
 21. Πατατούκα Κορίνα
 22. Πολίτης Θωμάς
 23. Κορώσης Θεοφάνης
 24. Λιάγκα Αλεξάνδρα
 25. Κορνάρος Ελευθέριος
 26. Φουντουλάκης Διονύσιος