Γιώργος Παπαθανασόπουλος: “Το Action in Greece είναι ο ανεπίσημος, αλλά σημαντικός πρεσβευτής του Ελληνικού Τουρισμού και του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο”

Ποιός είναι ο τίτλος σας και πως αισθάνεστε που συμμετέχετε στην επιτροπή γαστρονομίας του Action In Greece; Είναι μεγάλη μου η τιμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό το Action in Greece που με προσκάλεσε να συμμετάσχω στην επιτροπή γαστρονομίας ως εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα και Πρόεδρος της εγκριθείσας από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, Ένωσης Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού – Πολιτισμού Ελλάδος (Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε.).

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ http://www.sigmamedia.com.gr/
https://sigmagroup.com.gr/
https://actionsigmawebtv.com.gr/
http://actioningreece.com.gr/

Πόσο ενδιαφέρον υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη διδασκαλία της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης και στην εφαρμογή της τέχνης αυτής στην Ελλάδα; Υπάρχει αυξητική τάση πάνω στην διδασκαλία της μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής τέχνης. Σε αυτό έχει συμβάλει πάρα πολύ η ιδιωτική πρωτοβουλία με την δημιουργία τέτοιου είδους σχολών αλλά και η θέληση πολλών νέων να μάθουν ότι έχει σχέση με την τέχνη αυτή. Τέλος, οι πληροφορίες που μπορεί εύκολα να αντλήσει κάποιος από το διαδίκτυο πάνω σε κουζίνες ξένων χωρών, όπως επίσης κι από μετανάστες οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και που πέρα από τα έθιμά τους, έχουν φέρει και την δική τους κουζίνα, συμβάλουν όλο και περισσότερο να εφαρμόζεται, εμπλουτιζόμενη συνεχώς, στην χώρα μας η τέχνη αυτή.

Ποιά η συνεργασία σας με το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας; Η συνεργασία μου ξεκινάει τώρα, με τη συμμετοχή μου στην επιτροπή αυτή. Πιστεύω ότι η συνεργασία δεν θα μείνει μόνο στην συμμετοχή αυτή.

Πως αξιολογείτε την ποιότητα και τον αγώνα των ανθρώπων που υπηρετούν την παραγωγή και τη μεταποίηση προϊόντων με αυθεντική Ελληνική υπογραφή; Είναι πραγματικά, άξιοι συγχαρητηρίων ιδίως τώρα με τις επικρατούσες συνθήκες (πανδημία covid 19 κ.λ.π.) αλλά και πιο πριν(οικονομική κρίση κ.λ.π.). Διότι δεν αξιοποιούν μόνο τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα αλλά συμβάλουν άμεσα και με κάθε τρόπο, στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Τι κάνει ένας χώρος εστίασης να ξεχωρίσει όσον αφορά τη δική σας κρίση; Παίζουν πολλά ρόλο πάνω σε αυτό. Το πρώτο και κύριο η ποιότητα του φαγητού και η σωστή αναλογία ποιότητας – ποσότητας – τιμής. Μετά παίζει ρόλο ο επαγγελματισμός που έχει το προσωπικό και η σωστή διαρρύθμιση του χώρου εστίασης. Αυτό σημαίνει, να μην είναι στριμωγμένα τα τραπεζοκαθίσματα, για να μπορεί να νοιώθει άνετα ο πελάτης και να κινείται όσο πιο άνετα γίνεται το προσωπικό. Ένα άλλο που παίζει ρόλο είναι η μουσική, η οποία θα πρέπει να είναι ήρεμη και διακριτική, διότι, σύμφωνα με έρευνες, η έντονη μουσική την ώρα του φαγητού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην πέψη και κατ’ επέκταση στην υγεία.

Θέλετε να μας πείτε ποιό φαγητό έχετε να θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια και ποιο ξεχωρίζετε τώρα ως αγαπημένο σας; Γενικά μου άρεσαν και μου αρέσουν ότι πιάτα έχουν σχέση με ζυμαρικά, ενώ είχα κι έχω μέχρι σήμερα, ιδιαίτερη αδυναμία στο παστίτσιο. Επίσης μου αρέσουν πολύ τα θαλασσινά όπως χταπόδι, καραβίδες, μύδια κ.α. 

Ποιό πιστεύετε ότι είναι γενικά το μήνυμα που στέλνει Παγκόσμια το Action In Greece; Το Action in Greece είναι ο ανεπίσημος, αλλά σημαντικός πρεσβευτής του Ελληνικού Τουρισμού και του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλον τον κόσμο. Στέλνει κάθε στιγμή το μήνυμα της διαρκούς και σταθερής παρουσίας της Ελλάδος και του Ελληνισμού σε όλη την Υφήλιο.