Γιώργος Μπανταδάκης: “Νιώθω δημιουργικός, ζωντανός, εφευρετικός, αεικίνητος”

“…Προτιμώ τις καλές δουλειές, τις καλές συνεργασίες. Έχω δουλέψει πολύ στο θέατρο και στην τηλεόραση κι έχω να πω ότι το καθένα εχει τη μαγεία του και την τεχνική του. Το θέατρο είναι πάντα η βαση του ηθοποιού. Αγαπώ όμως πολύ και την τηλεόραση. Είναι σπουδαίο μέσο…”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Πάντα ασχολούμουν με πράγματα καλλιτεχνικά και δημιουργικά. Με θυμάμαι πάντα με ενα μολυβι και μαρκαδόρους στο χερι να σκιτσαρω, εγραφα στίχους, σκέψεις, συμμετείχα πάντα στις γιορτές του σχολείου και κάπου στο Λύκειο έπαιξα σε μια θεατρική παράσταση, με σκοπό να χάνω ώρες μαθήματος. Μπήκα λοιπόν σε ένα μαγικό κόσμο, τον κόσμο του θεάτρου και έτσι ήρθαν σιγά σιγά όλα. Μετά τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο, έδωσα εξετασεις και μπήκα στη δραματική σχολή του Γιώργου Αρμενη. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Δεν μπορώ να επιλέξω έναν. Στα χρόνια που δουλεύω είχα τη μεγάλη τύχη να συνεργαστώ και να με εμπιστευτούν σπουδαία ονόματα του χώρου. Από όλους αυτούς πήρα πράγματα, βοηθηθηκα, έλαβα αναγνώριση και γνώση και τους ευχαριστώ. Είμαι ευτυχής για αυτό.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Δεν μπαίνω σε τετοια διαδικασία. Προτιμώ τις καλές δουλειές, τις καλές συνεργασίες. Έχω δουλέψει πολύ στο θέατρο και στην τηλεόραση κι έχω να πω ότι το καθένα εχει τη μαγεία του και την τεχνική του. Το θέατρο είναι πάντα η βαση του ηθοποιού. Αγαπώ όμως πολύ και την τηλεόραση. Είναι σπουδαίο μέσο. Κινηματογράφο εχω κάνει ελάχιστα. Με συναρπαζει κι εύχομαι να κάνω πιο πολλά πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Εμένα με αφορούν περισσότερο οι ωραίες συνεργασίες, οι όμορφες δουλειές. Αυτό είναι το κριτήριο μου κι αυτό επιζητω. Αν μέσα από αυτά έρχεται και η επιτυχία, καλοδεχουμενη είναι και την απολαμβάνω και με το
παραπάνω.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Καλλιτέχνης νομίζω τελικά γεννιέσαι. Μπορεί να προσπαθήσουν πολλοί να γίνουν, αλλά θεωρώ πωε είναι κάτι που τρέχει στο αίμα σου. Δεν κατασκευαζεσαι. Ο καλλιτεχνης έχει δική του ματιά στα πράγματα, έχει μια άλλη οπτική, αισθητική, αντίληψη την οποία φέρει σε όποια συνθήκη ζωής κι αν βρεθεί. Ακόμα κι αν καταπιαστει με πράγματα
λιγότερο “καλλιτεχνικά”. Ακόμα κι εκεί θα βάλει τη δική του πινελιά κι αυτό είναι το όμορφο.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Νομίζω ότι εκφράζει τους πιο πολλούς. Η λέξη δημιουργία.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Νιώθω δημιουργικος, ζωντανός, εφευρετικος, αεικινητος. Ψάχνω, αναζητώ, δοκιμάζω κι αφηνομαι. Αν αυτό λέγεται έμπνευση, τότε ναι.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Θα προτιμούσα να με χαρακτηρισουν οι άλλοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαι ενας άνθρωπος συνεπής κι εργατικός. Όταν αναλαμβάνω κάτι το φέρω εις πέρας.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Λόγω της κατάστασης που ζούμε με την πανδημία του Κορονοιου αυτή τη περίοδο είμαστε όλοι σε μια περίοδο παύσης. Συμμετείχα με ενα γκεστ ρολο στη σειρά του Alpha “Ερωτας μετά” κι επίσης είχα τη χαρά και φέτος να συνεργάζομαι με την Καρμεν Ρουγγερη και τη Χριστίνα Κουλουμπη στην παράσταση “Θησέας και Μινώταυρος”, ενώ ετοιμαζόμουν για την πρεμιέρα της παράστασης “Πιστη Αγάπη Ελπίδα” σε σκηνοθεσία Ρουμπινης Μοσχοχωριτη. Αναγκαστικά όπως όλοι σταματήσαμε και αναμένουμε τις εξελίξεις. Ας είμαστε όλοι υγιείς και δυνατοί κι όταν όλα τα δύσκολα περάσουν σας υπόσχομαι ότι έρχονται υπέροχα πράγματα.

Βιογραφικο: Ο Γιώργος Μπανταδακης τελείωσε τη δραματική Σχολη του Γιώργου Αρμενη. Ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικα στο θέατρο και την τηλεόραση ήδη από το τρίτο έτος της σχολής. Έχει συμμετάσχει σε πολλες τηλεοπτικές σειρές όπως : Οδός Παραδείσου 7, Ο τζίτζικας κι ο Μερμηγκας, Daddy Cool, Τριχες, Μαρία η Άσχημη, Ερωτας Μετά, Δις Μαδιαμ, Κάτω Παρταλι, Φίλα το βάτραχο σου κτλ
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς κι εχει υπηρετήσει πολλά και διαφορετικά είδη θεάτρου. Επίσης ασχολείται με τη διδασκαλία θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού σε παιδιά και ενηλικες ενώ έχει ασχοληθεί και με το κομμάτι της παραγωγής, αφού για πολλά χρόνια ανέβαζε θεατρικές παραστάσεις με την καλλιτεχνική εταιρεία “Παρών”. Έχει επίσης ασχοληθεί με τις δημόσιες σχέσεις σε θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικες δράσεις, ενώ παρουσίασε σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Παραμυθογραφιες”, ένα συνδυασμό δραματοποιημενης αφήγησης παραμυθιού με σκίτσα.