Γιώργος Λουλούδης: “Η Τέχνη είναι απαραίτητο συστατικό για τη μόρφωση και τον πολιτισμό. Μ’ αυτά έρχεται η κριτική σκέψη και ανάλογα επηρεάζεται και ο δημόσιος χώρος”

Αντλώ έμπνευση από την παρατήρηση. Όλα ξεκινούν από μια ιδέα. Το επίκεντρο είναι ο άνθρωπος που υπάρχει μέσα στο σώμα και όχι αυτό που φαίνεται εξωτερικά. Πιστεύω ότι εκεί μέσα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον.”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Πάντα ζωγράφιζα, από μικρό παιδί. Υπήρχε στην οικογένεια μια καλλιτεχνική επιρροή που έπαιξε ρόλο σ’ αυτό. Ο αδελφός μου ήταν πολύ καλός σχεδιαστής, ένας θείος μου ζωγράφος, πρότυπα που με ενθάρρυναν να ζωγραφίζω.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Τα έργα μου χαρακτηρίζονται από το ρεαλισμό και τον συμβολισμό.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Από την παρατήρηση. Όλα ξεκινούν από μια ιδέα. Το επίκεντρο είναι ο άνθρωπος που υπάρχει μέσα στο σώμα και όχι αυτό που φαίνεται εξωτερικά. Πιστεύω ότι εκεί μέσα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Anselm Kiefer, Gerard Richter, Edvard Munch, Γιώργος Χαρβαλιάς, Γιώργος Καζάζης, Αριστοτέλης Τζάκος.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να δοκιμάζω της δυνατότητές μου. Οι ικανότητες μόνο, δεν είναι αρκετό για μένα.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Η Τέχνη πρέπει να γίνει απαραίτητο μέρος της παιδείας στα σχολεία, για να γίνει από νωρίς κατανοητή η αξία της. Συνήθως ό,τι δεν καταλαβαίνουμε το αγνοούμε ή μας φοβίζει. Η Τέχνη είναι απαραίτητο συστατικό για την μόρφωση και τον πολιτισμό. Μ’ αυτά έρχεται η κριτική σκέψη και ανάλογα επηρεάζεται και ο δημόσιος χώρος.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να παρουσιάσω τη δουλειά μου στο εξωτερικό.