Γιώργος Γεωργίου: “Ο μεγαλύτερός μου σκοπός είναι να εξελίσσομαι κάθε μέρα ως τραγουδιστής για να προσφέρω στον κόσμο όλο και καλύτερα πράγματα”

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Μεντώρος

Ο Γιώργος Γεωργίου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή της Αλεξάνδρας Μεντώρος για το Ασπίδα Ράδιο της Νέας Υόρκης.

http://www.aspidaradio.com
Youtube:  
TuneIn:  http://tun.in/sfrKF

Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Παμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Ας ξεκινήσουμε με το που γεννήθηκες και πως ήταν τα παιδικά σου χρονια; Πριν να μου απαντήσεις, να σου πω ότι είμαι απο την Ελλάδα. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Αθήνα. Έφυγα απο την Ελλάδα πριν απο επτά χρόνια και έκανα την οικογενειά μου στην Νεα Υόρκη.
Είμαι από τον Αμίαντο ενα χωριό της επαρχίας Λεμεσού της Κύπρου. Τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό είχαν πολλές δυσκολίες σε ότι έχει να κάνει με το θέμα μουσική δεν είχαμε κάποιο ωδείο ή κάτι ανάλογο έτσι ώστε να μπορέσω να μάθω τα βασικά τουλάχιστον πάνω σε αυτόν τον τομέα. Δεν εχω όμως κανένα παράπονο με τα παιδικά μου χρόνια γιατί περνουσα παρα πολύ ωραίο στο χωριό, αλλά επειδή ήμουν ανήσυχο πνεύμα εψαχνα πάντα να κανω κάτι δημιουργικό και αυτό ήταν δύσκολο να το κάνω εδώ στο χωριό.

Μια που μου είπες ότι ήταν δύσκολο να μάθεις μουσική στο χωριό ωστόσο έχεις κάνει σπουδές πάνω στην μουσική; Δεν εχω σπουδάσει πανω στη μουσική αν και θα το ήθελα πάρα πολύ. Ήταν όνειρο ζωής για εμένα. Το μόνο που έχω κάνει και κάνω είναι μάθηματα φωνητικής και θελω να ευχαριστήσω μεσα από την καρδιά μου το δάσκαλό μου Χρυσόστομο Φυλακτόυ για ό,τι μου εχει μάθει και συνεχίζει να μου μαθαίνει για να είμαι έτοιμος. Όταν λοιπόν μου δωθεί η ευκαιρία να δουλέψω με καταξιωμένους καλλιτέχνες και να με αναγνωρίσει ο κοσμος.

Πότε μπήκες στο χώρο της μουσικής επαγγελματικά και ποιά ηταν τα πρώτα σου επαγγελματικά σου βήματα; Αν πούμε οτι κάποιος θεωρείται επαγγελματίας όταν τραγούδα και πληρώνεται τότε στα 18 μου χρόνια μετά από παρότρυνση κάποιου φίλου και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Θυμάμαι ότι ντρεπόμουν να τραγουδήσω μπροστά σε κόσμο και αυτός μου έδωσε την ευκαιρία να κανω τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της μουσικής. Τότε κατάλαβα πόση δύναμη μπορεί να σου δώσει ο κόσμος οταν τραγουδάς και από τότε προτεραιότητά μου είναι να περνά καλά ο κόσμος και τίποτα άλλο.

Ποιά είναι η πρώτη σου επαγγελματική συνεργασία; Να πω για την πρώτη φορά που ένιωσα επαγγελματίας για το λόγο οτι στη πρώτη μου επαγγελματική συνεργασία δεν ήμουν εγω όπως έπρεπε είχα πάρα πολλα να μαθω δεν ημουν απόλυτα έτοιμος. Η φορά που ένιωσα επαγγελματίας και ότι κάτι καλό κανω για να με υποδέχεται έτσι ο κόσμος ήταν στην πιο γνωστή μουσική σκηνή της Λεμεσού. Πήρα τόση πολύ αγάπη από τον κόσμο που οταν τελείωσα την εμφάνιση ήμουν ευτυχισμένος δεν μπορούσα να περιγράψω την χαρά μου.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γυριστεί ένα βίντεο κλιπ; Εγώ έχω φτιάξει ένα λίρικ βίντεο με φωτογραφίες αλλά για να γίνει ενα επαγγελματικό βιντεο κλιπ χρειάζονται αρκετές μέρες αν θέλεις να κάνεις κάτι όμορφο που να έχει να δείξει κάτι ακόμα και καποιο κοινωνικό μήνυμα άσχετα απο το στίχο του τραγουδιού. Μπορεί να σου πάρει ακόμα και 10 μέρες για να το γυρίσεις. Αν θέλεις να κάνεις κάτι απλό απλα σε ενα μέρος και μια μπάντα να παίζει μια μερα θα τελειώσει το βίντεο κλιπ πολύ γρήγορα.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς; Δεν εχω κάποιο συγκεκριμένο καλλιτέχνη που θα ήθελα να συνεργαστώ όλοι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά για να γίνουν αυτο που είναι σήμερα. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ με καλλιτέχνες που ειναι εδω και χρόνια στη κορυφή. Θα μου μάθουν πράγματα πολλά πράγματα.

Τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο; Είμαι ευτυχισμένος γιατί εχω μία υπέροχη οικογένεια που είναι πάντα η προτεραιότητα μου. Και επίσης με κάνει ευτυχισμένο όταν λαμβάνω μηνύματα από τον κόσμο και μου λένε συγχαρητήρια για ενα τραγούδι δικό μου ή μια καλή live εμφάνιση που εκανα, αυτή είναι και η δύναμη μου να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά.

Ήρθε η ώρα να σε γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα. Να σου πω ότι εγώ φοβάμαι τον θάνατο, τον κωρονοιό και την κλιματική αλλαγή. Τι είναι αυτο που σε φοβίζει και πως το αντιμετωπίζεις; Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι οταν μπω στη διαδικασία να φτιάξω ενα τραγούδι. Αν θα αρέσει του κόσμου, και μέχρι την μερα κυκλοφορίας του έχω παρά πολυ άγχος. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλύτερα από ότι τα περίμενα και το μόνο που εύχομαι είναι να συνεχίσει ο κόσμος να με στηρίζει, να μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να παλεύω για αυτο που αγαπώ.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια; Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε 10 χρόνια γιατί είμαι άνθρωπος που βλέπω την κάθε μέρα ξεχωριστά και δεν μου αρέσει να σκέφτομαι και να ονειρεύομαι μεγαλα πράγματα για να μην απογοητευτώ. Το μόνο που εύχομαι είναι να έχω υγεία για να συνεχίσω να απολαμβάνω την μουσική και την αγάπη του κοσμου.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Ο μεγαλύτερος μου σκοπός είναι να εξελίσσομαι μερα με τη μέρα για να προσφέρω στο κόσμο όλο και καλύτερα πράγματα. Ετοιμάζω πάρα πολλά πράγματα, τραγούδια, live εμφανίσεις. Ελπίζω να αρέσουν στο κόσμο και από αυτο θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό τα μελλοντικά μου σχέδια αν πάνε όλα καλά σίγουρα θα μου δώσει μεγάλη ώθηση.

Τι θα συμβουλευές τα νέα παιδία που μπαίνουν τώρα στο χώρο της μουσικής; Δεν ξέρω αν είμαι ο αρμόδιος να συμβουλεύω γιατί και εγω δεν έκανα το μεγάλο βήμα. Τόσα χρόνια δουλεύω σκληρά και εύχομαι να πάω πιο ψηλά. Το μονο που μπορώ να πω στα νέα παιδιά ειναι να δουλεύουν σκληρα και να ακούνε μονο τους γνώστες στο θεμα μουσική και οχι συγγενείς και φίλους γιατί σου λένε μόνο τα καλά και έτσι επαναπαύεσαι και δεν δουλεύεις. Έτσι έρχεται η στιγμή που μένεις στάσιμος χωρίς εξέλιξη.

Να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήσουν εδώ κοντά μας στο Ασπίδα Ράδιο και ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμίαντο ενα χωριό της επαρχίας της Λεμεσού στην Κύπρο. Αυτοδίδακτος μουσικός μπαίνει στο χώρο της μουσικής σε μικρή ηλικία. Έχει στο ενεργητικό του πολλές συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους ανθρώπους.

Τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι το ντουέτο, ‘Τα Ψυχολογικά σου’ αλλά και το καινούργιο του τραγούδι ‘Άιντε στο καλό’ ο οποίος υπογράφει τους στίχους ο ίδιος αλλα και την μουσική ο ίδιος πάλι μαζί με τον Μιχάλη Σολωμού.

https://www.facebook.com/giorgos.georgiou.3158