Γιατί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, του Κώστα Παρχαρίδη

   Από το 2016 που δημιουργήθηκε η Chalkos Gallery όλη μου η ενέργεια μοιράζεται ανάμεσα στη γκαλερί και την οικογένεια. Αν με ρωτούσε κάποιος αν θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική, ως υποψήφιος κάποιου συνδυασμού ή πολιτικού κόμματος θα απαντούσα κατηγορηματικά όχι. Ενώ θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό ον και ενδιαφέρομαι για τα κοινά, η πολωμένη ατμόσφαιρα και η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα δεν θα άφηναν χώρο για κάτι τέτοιο. Όμως ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, γιατί κάποια στιγμή χτύπησε το κινητό μου και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με κάλεσε σε μια συνάντηση φίλων όπου μας παρουσίασε το πνεύμα και το σχέδιο της υποψηφιότητας του για την κατάκτηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά την παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος της παράταξης ‘’Ναι στη Θεσσαλονίκη’,’ το ΝΑΙ στην υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος ειπώθηκε αυθόρμητα και χωρίς καμία αμφιβολία.

Αλλά γιατί το ΝΑΙ με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα;

ΓΙΑΤΙ όντας πολλά χρόνια φίλος του Κωνσταντίνου Ζέρβα έχω τη δυνατότητα να πιστοποιήσω ότι η δημόσια εικόνα του, που την χαρακτηρίζει η σοβαρότητα, η εργατικότητα, η τιμιότητα και η αποτελεσματικότητα, αντανακλούν και στην καθημερινή συναναστροφή μαζί του. Η ενασχόληση του με την πολιτική δεν μετέβαλε καμία πτυχή του χαρακτήρα του.

ΓΙΑΤΙ δεν πρόκειται για έναν καριερίστα πολιτικό. Πετυχημένος επαγγελματικά σε όλες του τις κινήσεις μπορεί να κατανοήσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα ανθρώπων, όπως εγώ, που εργάζονται και επιχειρούν στην πόλη και σίγουρα θα τον έχουν συμπαραστάτη αν τον εκλέξουν πρώτο δημότη.

ΓΙΑΤΙ είναι αποφασισμένος σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους ,να πατάξει το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο, που τόσο πολύ πλήττει τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

ΓΙΑΤΙ κρατάει το θέμα της καθαριότητας ψηλά στο πρόγραμμα του. Πιστεύει ότι η καθαριότητα είναι η βάση της εικόνας της πόλης και έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό. Η συνταγή της επιτυχίας είναι η καλή διαχείριση του προσωπικού και των μέσων καθαριότητας του δήμου.

ΓΙΑΤΙ ως άνθρωπος , που χρησιμοποιώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επικροτώ το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα μετακίνησης των πολιτών και ιδιαίτερα τη δέσμευση του να μετέχει προσωπικά στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Οργανισμό και να πιέζει για την βελτίωση του.

ΓΙΑΤΙ οι θέσεις του για το μετρό, που υποστήριζε ως αντιδήμαρχος και ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δικαιώνονται μέρα με την μέρα και αν η δημοτική διοίκηση τις είχε ακολουθήσει το έργο θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα

ΓΙΑΤΙ δεσμεύθηκε να αναδιαρθρώσει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, που στην παρούσα φάση ταλαιπωρεί κατοίκους και επαγγελματίες ,αλλά και δεσμεύει τη δημοτική αστυνομία από τα ουσιαστικά καθήκοντα της.

ΓΙΑΤΙ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αισθανθεί ο δημότης ασφάλεια και να προστατευθούν οι δημόσιοι χώροι και τα μνημεία της πόλης από τους καθημερινούς βανδαλισμούς.

ΓΙΑΤΙ σχεδιάζει μια πόλη έξυπνη, που θα χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες για την άμεση εξυπηρέτηση του δημότη. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν μελετηθεί πετυχημένα μοντέλα πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΙΑΤΙ μας συνδέει η αγάπη μας για τον πολιτισμό και η πίστη μας ότι στη Θεσσαλονίκη μπορούν να λάβουν χώρα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα.

ΓΙΑΤΙ μας ενώνει η αγάπη μας για τον αθλητισμό. Θα στηρίξει τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό της πόλης αλλά θα βοηθήσει επίσης όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους για να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στο ελληνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα .

ΓΙΑΤΙ γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι είναι ιδιαίτερα φιλόζωος, έχει μελετήσει το θέμα των αδέσποτων σε βάθος και θεωρεί πως η συμπεριφορά μας απέναντι τους αντικατοπτρίζει το μέτρο του πολιτισμού μας.

ΓΙΑΤΙ η αυριανή διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα δεν θα αποστασιοποιηθεί από τον δημότη. Αντίθετα θα διαβουλεύεται και θα συναποφασίζει με τους φορείς και τους κατοίκους . Δέσμευση της αποτελεί η τακτική συνάντηση ανά εξάμηνο, του δημάρχου με τους δημότες, όπου υπεύθυνα και ειλικρινά θα λογοδοτεί για τις πράξεις του, θα ακούει με προσοχή την κριτική και τις προτάσεις τους και θα απαντάει σε όλα τους τα ερωτήματα. Επιτέλους ο δήμαρχος θα είναι μαχητικά δίπλα στον δημότη και όχι αποκομμένος από τα προβλήματα και τις ανησυχίες του.

Κωνσταντίνος Παρχαρίδης
Ιδιοκτήτης της Chalkos gallery
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και την παράταξη ‘’Ναι στη Θεσσαλονίκη’’.

Γεννήθηκα στις 30 Σεπτεμβρίου το 1974 στη Θεσσαλονίκη.
Είμαι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα Αμαλία Τσαμπάζη και έχω έναν γιο.
Εργάστηκα για αρκετά χρόνια στην οικογενειακή μας επιχείρηση «καταστήματα Pets» στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα η αγάπη μου για την τέχνη με οδήγησε να δημιουργήσω τη Chalkos Gallery,που έχω την τιμή να φιλοξενεί σημαντικούς καλλιτέχνες.
Πάμε να αλλάξουμε το μέλλον αυτής της πόλης, το μέλλον των παιδιών μας.