Γιάννης Πουλόπουλος: έφυγε… μα είναι ακόμη εδώ 

Γράφει ο Χρήστος Κατσίδης Σπουδαστής μουσικός

Έφυγε προχθές  από τη ζωή ο ερμηνευτής Γιάννης πουλοπουλος. Ο ερμηνευτής του ελληνικού σινεμά με τη μελαγχολική φωνή.

Η φωνή του ακούγεται σε πάρα πολλές ταινιες του ελληνικού σινεμά και μας κάνει οπότε την ακούμε να νοσταλγούμε ταξιδεύοντας χρόνια πίσω… 

Τι να πρωτοπεί κάνεις για το Γιάννη Πουλοπουλο;.. Έφυγε  αλλά η φωνή του και τα τραγούδια του θα μένουν πάντα μαζί μας να μας συντροφεύουν.

Ποιο τραγούδι να πρωτοθυμηθει κάνεις; το “θα πιω απόψε το φεγγάρι” το “άγαλμα”… Η φωνή του άγγιζε κατευθείαν όσους την άκουγαν.

Ερμηνευτής και άνθρωπος χαμηλών τόνων πράγμα πολύ σπουδαίο σε ένα καλλιτέχνη. Ο Μίκης Θεοδωράκης όταν τον είχε ακούσει για πρώτη φορά είχε ενθουσιαστεί με τη φωνή του…

Πράγματι ο Γιάννης Πουλοπουλος είχε μια εξαίσια χροιά, είχε μια φωνή η οποία ξεχώριζε. Αλλά άνθρωποι σαν τον Γιάννη Πουλόπουλο ή το Γρηγόρη Μπιθικώτση ή πολλούς άλλους ερμηνευτές μπορεί να φεύγουν από κοντά μας αλλά οι φωνές τους και τα τραγούδια που έχουν πει θα μένουν πάντα και θα μιλούν στην ψυχή κάθε ανθρώπου.

Με τα τραγούδια αυτά μεγάλωσαν γενιές και γενιές και θα συνεχίζουν να ακούγονται. Πόσες φορές κλάψαμε, νοσταλγησαμε, ερωτευτήκαμε με τις υπέροχες ερμηνείες του;

Ο Μίμης Πλέσσας συνοδοιπόρος του και δημιουργός των σπουδαίων αυτών τραγουδιών. Είναι αυτό το ότι σπουδαίοι συνθέτες βάζουν τη μουσική τους σε στίχους σπουδαίων στιχουργών και ύστερα οι φωνές των ερμηνευτών τα τραγουδούν και τα βάζουν μέσα σε κάθε σπίτι σε κάθε αυλή.

Έτσι και ο Γιάννης Πουλόπουλος “απογειώνει” αυτά τα τραγούδια με τις εκπληκτικές ερμηνείες του και με τη φωνή του μιλάει απευθείας σε κάθε άνθρωπο… Ερωτευμένο, χαρούμενο ή και πονεμένο. Η φωνή του θα μας συντροφεύει πάντα.

Καλό ταξίδι σε έναν σπουδαίο ερμηνευτή σε ένα σπουδαίο άνθρωπο…!