Γεσθημανή Καραβίδα: “Ο πολιτισμός είναι το οξυγόνο και η ώθηση για το μέλλον σε έναν λαό”

“Είμαι αισιόδοξη ότι θα επανέλθει το χαμόγελο στα πρόσωπά μας και το κυριότερο θα μπορούμε να το βλέπουμε δίχως τις μάσκες”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Στην αρχή φόβος άγνοια για το τι μας συμβαίνει μετέπειτα περιέργεια για ενημέρωση, απομόνωση για ένα διάστημα και ευτυχώς προσαρμογή στα νέα δεδομένα με ηρεμία ώστε να βρω διεξόδους…

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Ανησυχώ για το μέλλον γενικά για τούς νέους ανθρώπους. Προσωπικά συνεχίζω να ζω γεμίζοντας τίς μέρες μου με δραστηριότητες καί ασφαλώς διατηρώντας τα μέτρα για τον covit πού τα θεωρώ απαραίτητα ώστε σύντομα να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση αλώβητοι.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Χρειάζεται υπομονή καί θέληση ώστε να βρεθούμε ξανά να βιώνουμε τόν πολιτισμό όπως πριν. Θέλω να πιστεύω ότι θα τά καταφέρουμε γιατί ο πολιτισμός είναι το οξυγόνο καί η ώθηση για το μέλλον σε έναν λαό.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Σίγουρα χρειάζεται ψυχραιμία κατανόηση καί εμπιστοσύνη από όλους μας για να επιστρέψουμε στην ελεύθερη καί υγιή καθημερινότητα. Οχι παραίτηση στα θέλω μας αξιοποιώντας τα με κάθε τρόπο βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι ο κάθε ένας από μας και δίνοντας αξία σε μικρά πράγματα ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Θα έχει αφήσει τά σημάδια του ο covit σίγουρα μετά από όλα αυτά πού βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό αλλά ελπίζω καί θέλω να πιστεύω ότι θα τά καταφέρουμε στη διάρκεια. Ειμαι αισιόδοξη ότι θα επανέλθει το χαμόγελο στα πρόσωπά μας καί τό κυριότερο θα μπορούμε να το βλέπουμε δίχως τίς μάσκες.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι δημιουργώντας…