Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ

«Jaimeo Brown: Transcendence»

Μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στην εκδήλωση «Ο Jeffrey Eugenides στη Θεσσαλονίκη», τον Σεπτέμβριο του 2018, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ φέρνουν στη Θεσσαλονίκη νεοϋορκέζικο αέρα, με το μουσικό τζαζ σχήμα Jaimeo Brown Τrio και την παράσταση «Jaimeo Brown: Transcendence», το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, στις 21.00, στον Πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου 3 – οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30).

Το Jaimeo Brown Τrio, που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια στη Νέα Υόρκη, αποτελείται από τον Jaimeo Brown (ντραμς, κρουστά, ηλεκτρονικά), τον Chris Sholar (κιθάρα, ηλεκτρονικά) και τον Jaleel Shaw (σαξόφωνο).

Η μουσική του συνθέτη, ντράμερ και ακτιβιστή Jaimeo Brown έχει τις ρίζες της σε εποχές καταπίεσης της αφροαμερικανικής ιστορίας, αλλά αντανακλά το σήμερα. Έμπνευσή του υπήρξαν οι DJs Premier, Dr. Dre, J. Dilla, αλλά και οι πρωτεργάτες της τζαζ, Miles Davis, John Coltrane, Art Blakey, μαζί με ηχογραφήσεις της αφροαμερικανικής κοινότητας του Τζις Μπεντ στην Αλαμπάμα. Σε αυτούς τους ήχους έχει βρει ένα πνευματικό καταφύγιο όπου δημιουργεί τις δικές του μουσικές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Athens Technopolis Jazz Festival, της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ) ΑΠΘ και του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων Βορείου Ελλάδος.