«Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ» Ο Jeffrey Eugenidis στο ΑΠΘ

Τον βραβευμένο με Πούλιτζερ, Αμερικανό συγγραφέα, ελληνο-ιρλανδικής καταγωγής, Jeffrey Eugenidis (Τζέφρι Ευγενίδης) θα φιλοξενήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ».

Οι «Δευτέρες της Τέχνης», με εκδηλώσεις που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το ΑΠΘ από το 2017, μετονομάζονται πλέον σε «Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ».

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο Jeffrey Eugenidis στη Θεσσαλονίκη» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.

Με τον δημοφιλή συγγραφέα θα συνομιλήσουν η Τατιανή Ραπατζίκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, και ο Γιάννης Κοτσιφός, Δημοσιογράφος. Η συζήτηση θα προσπαθήσει να δώσει μια συνολική εικόνα για το έργο του, τις προκλήσεις της συγγραφικής διαδικασίας σήμερα και τον ρόλο της λογοτεχνίας απέναντι σε διάφορα κοινωνικά διλήμματα, μέσα από τις ιστορίες των ιδιαίτερων χαρακτήρων του.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του, τα οποία θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη μαζί τους.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΑΔΠ ΑΠΘ, του Ιδρύματος Fulbright και του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων Βορείου Ελλάδος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του συγγραφέα
Ο Jeffrey Eugenides γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ και φοίτησε στα Πανεπιστήμια Μπράουν και Στάνφορντ. Τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ για το μυθιστόρημά του «Middlesex», το οποίο ήταν επίσης στη βραχεία λίστα για το National Book Critics Circle Award, για το International IMPAC Dublin Literary Award και για το Prix Médicis. Το μυθιστόρημα «Σενάριο γάμου» (2011) ήταν υποψήφιο για το National Book Critics Circle Award και τιμήθηκε με το Prix Fitzgerald, καθώς και με το Grand Prix de l’ héroïne Madame Figaro. Το 2014, εκλέχτηκε μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Τα βιβλία του «Middlesex», «Σενάριο γάμου» και «Δελτία Παραπόνων» κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη.