ΒΡΑΒΕΙΑ MATAROA – 5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair (25-28 Νοεμβρίου 2021)

Για δεύτερη φορά η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair και η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ), διοργάνωσαν τα MATAROA AWARDS, μέσα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης και την υποβολή portfolio, για νέους καλλιτέχνες έως 33 χρόνων.

Η αξιολόγησης των υποψηφίων θα γίνει από την 5μελή επιτροπή:

*Θούλη Μισιρλόγλου, Αναπλ. Διευθύντρια MOMus, Πειραματικό κέντρο τέχνης.
*Δημήτρης Ξόνογλου, Εικαστικός.
*Σάνια Παπά, Δρ. Ιστ. Τέχνης, Λέκτορας Τμήμ. Εικαστ. & Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.
*Ξενής Σαχίνης, Καθηγητής Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. *Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Σύμβουλος Έκδοσης MATAROA.

Η επιτροπή θα αναδείξει τους 10 καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα εκτεθούν σε ατομικά περίπτερα. Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης το κοινό με την επιτροπή θα επιλέξουν, την πιο αξιόλογη συμμετοχή αποδίδοντας βραβείο χρηματικού ύψους 1.500 ευρώ, καθώς και δυο τιμητικές διακρίσεις ύψους 700 ευρώ η καθεμία.

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος έκλεισε με 120 συμμετοχές. Συγχαίρουμε τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή και την, ομολογουμένως, υψηλή ποιότητα των προτάσεων που παρουσίασαν. Η επιτροπή θα έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο για να επιλέξει τις 10 καλύτερες συμμετοχές.

Σε όλους όσους συμμετείχαν ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ανεξάρτητα από τη επιλογή της επιτροπής, σας συγχαίρουμε και να μη σταματάτε να κυνηγάτε το όνειρό σας, που θα πραγματοποιηθεί αργά ή γρήγορα με πολύ δουλειά.