Βράβευση μαθητών/τριών από την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου

Θερμές ευχαριστίες στην αγαπητή Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ιωάννα Κοσμοπούλου για τη βράβευση μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας και για την εξαιρετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό, την οποία αναδημοσιεύουμε:

“Χθες, σε μια θαυμάσια εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Παιδεία Δήμου Θεσσαλονίκης βραβεύσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Προτύπου Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος» (2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης), που διακρίθηκαν στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης «Castello di Duino» και στον 6ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής του σχολείου.

Σε μία εκδήλωση γεμάτη φρεσκάδα και συναίσθημα, οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τα ποιήματα και τα διηγήματά τους σε ένα λογοτεχνικό αναλόγιο, με τίτλο: “Ποιήματα της Νοσταλγίας” και “Ταξιδιώτης…χωρίς βαλίτσα”, που μας άγγιξαν όλους βαθιά.

Εξαιρετικά σημαντική η συμβολή των εκπαιδευτικών που εμπνεύστηκαν και συντόνισαν τις δύο δράσεις και ιδιαίτερα της υποδιευθύντριας κ. Βαφειάδου και της φιλολόγου κας Ελένης  Παπαδοπούλου.

Μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό που απηύθυνα στα παιδιά, που με συγκίνησαν με το ταλέντο και τον τόσο εκφραστικό τρόπο γραφής τους, ανέφερα τα εξής:

“Οι δάσκαλοι είναι οι άνθρωποι που μας σημαδεύουν στην πορεία της ζωής μας. Αν σκάψουμε στη μνήμη μας, όλοι μας θα βρούμε ανθρώπους που μας ενέπνευσαν, που μας δίδαξαν, που μας ενθάρρυναν, που μας συμπαραστάθηκαν και γι’ αυτό θα μείνουν στην ψυχή μας για πάντα. 

Και μια που ένα σημαντικό μέρος της σημερινής εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στην ποίηση, θα κάνω μια αναφορά στο κορυφαίο ποίημα του Walt Whitman “Oh captain! My captain!”. Μ’ αυτόν τον χαιρετισμό αποδίδουν φόρο τιμής στον δάσκαλό τους οι μαθητές στην κορυφαία σκηνή της ταινίας «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» Πιστεύω ότι, αν σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε ποτέ αυτό το αριστούργημα, πολλοί από σας θα συναντήσετε εκεί μέσα τον εαυτό σας. “

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που τόσο καμαρώνουμε,  να έχουν και άλλες δημιουργικές δράσεις και παρόμοιες σημαντικές επιτυχίες στη ζωή τους!

Η Διευθύντρια  Δρ. Α. Μπιτσάνη