Βιβή Κωτούλα “Not Me” Έκθεση φωτογραφίας

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ειδικότητας “Τέχνη Φωτογραφίας” του ΔΙΕΚ Κηφισιάς (Δ2), υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Ιουλίας Λαδογιάννη www.facebook.com/ioulia.ladogianni, διοργανώνουν στο Matchpoint ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Not Me” και διάρκεια από 11 έως και 18 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο.

www.facebook.com/notme.exhibition

Η ερμηνεία του τίτλου “Not Me” είναι διττή, αφού ο φωτογράφος (συμ)μετέχει στο κάδρο είτε ως πρόσωπο είτε ως προσωπικότητα. Οι σπουδαστές που εκθέτουν τις φωτογραφίες τους, χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο του περιβαλλοντικού πορτρέτου για να δώσουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία: είτε μέσω της δικής τους μορφής (φυσικής παρουσίας) είτε όχι, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται, (προσ)καλώντας τον θεατή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να “δει” πέρα από όσα κοιτάζει.

Στοιχεία – Πληροφορίες
Πού: Matchpoint – Αινιάνος 1, Αθήνα (Πεδίον Άρεως)
Διάρκεια: 11-18 Ιουνίου 2021 και ώρες 11:00 -00:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20:00 (για την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος της έκθεσης θα είναι από την οδό Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου – πρώην Πατησίων)

Εκθέτουν οι: Γαβριέλα Αποστόλου, Ανάργυρος Αραβανής, Μιχάλης Ασκοξυλάκης, Δημήτρης Γεωργάκης, Παναγιώτα Γεωργιλή, Σπύρος Καλύβας, Αλέξιος Καπετανάκης, Αθανασία Κατσή, Γιώργος Κελεμένης, Βιβή Κωτούλα, Ρία Λομβαρδία, Μάνος Νούσης, Ερμιόνη Ξηρού, Ελένη Σιάμη, Νάνσυ Σταυροπούλου, Γιώργος Τόφαλος

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη
Χορηγός χώρου: Matchpoint
Υποστηρικτής: ZAF Engineering & Solutions

FB Page: https://fb.me/notme.exhibition
Instagram: @notme.photography.exhibition

Σας παρουσιάζουμε τη Βιβή Κωτούλα

Δραστηριοποιείται στο Digital Marketing και ειδικεύεται στη διαχείριση social media λογαριασμών, στη φωτογραφία για εταιρικούς πελάτες και στη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου για websites και εταιρικά blogs. Έχει σπουδάσει Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και είναι κάτοχος εκπαιδευτικής και διδακτικής επάρκειας από την ΑΣΠΑΙΤΕ, με περαιτέρω επιμόρφωση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Ένας αυτοσχέδιος σκοτεινός θάλαμος στο μικρό μπάνιο του σπιτιού, ένας ρώσικος ασπρόμαυρος εκτυπωτής και τα φιλμάκια των πρώτων διακοπών με τον άντρα της ζωής της ήταν το έναυσμα για να δει τη φωτογραφία πέρα από την εικόνα. Τότε άνοιξε μπροστά της ένας ανεξερεύνητος κόσμος, που από την πρώτη στιγμή επιδίωξε να τον γνωρίσει.

20 χρόνια μετά, η φωτογραφία συνεχίζει να είναι για εκείνη ένα πεδίο πειραματισμού, ανακάλυψης και προσωπικής έκφρασης. Από το 2013 ασχολείται με την εφαρμοσμένη φωτογραφία στο πλαίσιο της επαγγελματικής της πορείας ως Digital Marketer & Content Creator, ενώ παράλληλα μελετά κλασικούς και σύγχρονους φωτογράφους και εμβαθύνει στην ιστορία της και στην καλλιτεχνική πλευρά της.

Τίτλος της σειράς των περιβαλλοντικών πορτρέτων και λίγα λόγια γι’ αυτή
[Μη] Αναγνωρίσιμος

Στις μέρες μας, οι ζωές των ανθρώπων «παρελαύνουν» στα social media. Οι ίδιοι έχουμε χαρίσει μεγάλο μέρος της ιδιωτικότητάς μας, διαμοιράζοντας κομμάτια του εαυτού και της ζωής μας στο διαδικτυακό γίγνεσθαι. Έρχεται, όμως, για όλους η στιγμή που επιζητούμε να μην είμαστε αναγνωρίσιμοι και «εκτεθειμένοι». Που προτιμούμε να γίνουμε «απρόσωποι» και «ανώνυμοι». Να νιώσουμε ελεύθεροι!

Αυτή η βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για ανωνυμία και ιδιωτικότητα, αποτελεί τη βάση της ιδέας για τη συγκεκριμένη σειρά περιβαλλοντικών πορτρέτων.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr