ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕΧΛΙΔΟΥ: “Η εικαστική γλώσσα που χρησιμοποιώ λειτουργεί ως κώδικας επικοινωνίας με τον εκάστοτε θεατή”

“Προτεραιότητά μου είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και στη συνέχεια να ξεκινήσω νέο κύκλο σπουδών όπου θα περιλαμβάνει μεταπτυχιακά στο art therapy”

80×100 Acrylic on canvas

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την Τέχνη; Ζωγραφίζω από πολύ μικρή και δεν έχω σταματήσει από τότε να εκφράζομαι μέσω της τέχνης και της εξέλιξής της.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς η γίνεται; Αποψή μου είναι ότι ο καλλιτέχνης δημιουργείται μέσα από την ιδιοσυγκρασία και τις εμπειρίες του ατόμου καθώς και την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών. Βέβαια το να έχει κάποιος ταλέντο δεν τον κάνει καλλιτέχνη αλλά σίγουρα είναι ένα σημαντικό προβάδισμα στην εξέλιξή του, ως καλλιτέχνης.

120×140 Acrylic on canvas

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Σίγουρα έχω επηρεαστεί βαθιά από έργα όπως το “A bigger splash” του David hockney καθώς και το “After Lunch” του Patrick Caulfield. Οπότε ανήκω σε κάποιο υποκίνημα της pop art.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Τα ταξίδια οι εκθέσεις και οι ταινίες είναι κύρια πηγή έμπνευσής μου για τα ζωγραφικά μου έργα.

140×160 Acrylic on canvas

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Όπως προανέφερα David Hackney, Patrick Caulfield Todd James, Max Mayoral, Nadia K Washed Lisa Brice, Egoon Scheele και αρκετούς νέους ανερχόμενους…

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να μπορέσω να αποτυπώσω όσο πιο καλά γίνεται την εικόνα που έχω στο μυαλό μου. Η εικαστική γλώσσα που χρησιμοποιώ λειτουργεί ως κώδικας επικοινωνίας με τον εκάστοτε θεατή.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο;
Οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες στην Ελλάδα σίγουρα δεν είναι ίδιες με το χώρο του εξωτερικού διότι πολλοί νέοι αναγκάζονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκτός Ελλάδας. Όσον αφορά το δημόσιο χώρο διάφορα Project λαμβάνουν χώρα με λιγότερους πόρους όπου αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη έκθεση στο κοινό οδηγώντας τους καλλιτέχνες σε περιορισμένη δραστηριότητα.

Έργα μου από την εξεταστική στο ΑΠΘ

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Προτεραιότητά μου είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και στη συνέχεια να ξεκινήσω νέο κύκλο σπουδών όπου θα περιλαμβάνει μεταπτυχιακά στο art therapy που θα ήθελα να ακολουθήσω ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώξω την συμμετοχή μου σε εκθεσιακούς χώρους.

100×120 Acrylic on canvas

Βιογραφικό

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕΧΛΙΔΟΥ
Ζωγράφος

Γεννημένη το 1997 στη Θεσσαλονίκη με έντονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις από την παιδική μου ηλικία το μικρόβιο δεν άργησε να βγάλει καρπούς μέσα μου.
Με την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς μου, επέλεξα συνειδητά το δρόμο της τέχνης και αφοσιώθηκα αποκλειστικά σε αυτόν.
Ασχολήθηκα δύο χρόνια με το ασπρόμαυρο και τις αντιθέσεις την απόδοση της έκφρασης, το γυμνό μοντέλο, την προσωπογραφία και τη νεκρή φύση.

Αργότερα, περνώντας με επιτυχία στην Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης έδωσα όλο μου το είναι σε αυτό!
Άλλωστε, η τέχνη σου ζητάει τα πάντα!