ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΣ: “Το να έχεις μουσική παιδεία είναι ένα από τα πιο σοβαρά μονοπάτια της ζωής για έναν άνθρωπο”

“Ετοιμάζονται κάποια δικά μου κομμάτια που θα κυκλοφορούν ένα ένα με την μπάντα μας τους «Νοικοκυραίους». Πέρυσι τέτοιο καιρό είχε κυκλοφορήσει το «Καλημέρα Δευτέρα». Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το «Αυτή τη φορά» με την Αναστασία Βασιλειάδου και επίσης το «Εδώ για σένα». Όλα αυτά πάντα με τη συνεργασία της Song Tuber και του Στέλιου Παγώνη.”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Ωραία ερώτηση πρέπει να γυρίσω πολύ πίσω στα πολύ παιδικά μου χρόνια όταν όλα τα παιδιά στην ηλικία μου παίζανε κι εγώ κολλημένος στην ορχήστρα από κάποιο πανηγύρι που τότε μας πηγαίνανε οι γονείς μας. Νομίζω από ‘κει ξεκίνησε το ενδιαφέρον μου για τη μουσική στα δέκα μου χρόνια. Μετά άρχισε ένα ωραίο ταξίδι που κρατάει ως τώρα.

Ποιόν καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Να σας πω θαυμάζω αρκετούς καλλιτέχνες για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, για το ξεκίνημα τους, για την πορεία τους, για τον τρόπο που τραγουδάνε, για τον τρόπο που βγαίνουν στην σκηνή, το πως μιλάνε, για μένα όλα αυτά μου δίνουν μια εικόνα για να θαυμάσω κάποιον καλλιτέχνη.
Είχα την τύχη να γνωρίσω αρκετούς και με κάποιους να τραγουδήσω κιόλας, όπως με τη μεγάλη Ελένη Βιτάλη τον φίλο μου Ματθαίο Γιαννούλη τον επίσης φίλο μου Θάνο Καλλίρη, θαυμάζω επίσης για τον τρόπο που κατάφερε να ξεχωρίσει ο Γιάννης Χαρούλης που έτυχε αρκετές φορές να βρεθούμε παρέα.

Περιγράψτε μας την μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική υπήρξαν επιρροές θετικές η αρνητικές; Κοιτάξτε για έναν αυτοδίδακτο μουσικό και ερμηνευτή όπως είμαι εγώ, θεωρώ πάρα τις λίγες γνώσεις που διαθέτω στη μουσική, ότι καταφέρνω να έχω μια καλή πορεία όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μου, και με προσεχτικά βήματα πάντα βγαίνω και εκτός της Λάρισας όταν υπάρχει κάτι που να αξίζει.
Τώρα όσον αφορά της επιρροές πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν και θετικές και αρνητικές. Προσωπικά θέλω να έχω μια καλή επαφή με τον κόσμο και να δίνω πάντα την ψυχή μου και τον καλύτερο εαυτό.
Φυσικά κοιτάζω τι γίνεται γύρω μου διαβάζω ακούω βλέπω όλους τους μουσικούς πως δουλεύουν μικρούς και μεγάλους και κρατάω πάντα στο τέλος αυτό που είναι καλό για μένα.

Ποια είναι η άποψη σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Δεν τα παρακολουθώ δεν μου αρέσουν και όσες φορές έτυχε να τα δω, διαπίστωσα κατά την γνώμη μου μια καλλιτεχνική εκμετάλλευση των παιδιών, δηλαδή τους χειρίζονται για την τηλεθέαση και μετά τίποτα.
Φυσικά πολλά παιδιά αξίζουν και έχουν ταλέντο αλλά μετά από το τηλεπαιχνίδι ουδείς τους θυμάται!!

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Εντάξει τώρα θα σας πω κάτι που λίγες φορές το έχω πει ανοιχτά. Όταν ήμουν μικρός έκλεινα τα μάτια και ονειρευόμουν ότι τραγουδάω μαζί με το μεγάλο Γιάννη Πουλόπουλο πάντα τον θαύμαζα έχω όλους τους δίσκους του.
Αν πάμε όμως στο σήμερα θα ήθελα να ζήσω για λίγο την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Γιάννης Χαρούλης. Είναι μαγική και μαγικός ο τρόπος που έχει στο να προσεγγίζει το κοινό μικρούς και μεγάλους. Πράγματι τραγουδάει με την ψυχή του. Αυτό μου αρέσει και θα ήθελα πολύ να λέγαμε κάτι μαζί!!!

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια η ανάγκη; Εδώ θα πω το εξής ότι είμαι από τα τυχερά παιδιά που κατάφεραν να μπουν στη μαγεία της μουσικής και αυτό είναι που σε αλλάζει και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Το να έχεις μουσική παιδεία είναι ένα από τα πιο σοβαρά μονοπάτια της ζωής για έναν άνθρωπο. Βλέπεις τα πράγματα αλλιώς κάνεις όνειρα παίρνεις μόρφωση γίνεσαι ευαίσθητος για τον πλησίον σου αγαπάς τα ζώα. Με μια λέξη όποιος ασχοληθεί με τη μουσική ΖΕΙ την κάθε στιγμή.
Φυσικά δεν θα πρέπει η μουσική να είναι πολυτέλεια πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα νέα παιδιά εύκολα στα σχολεία και να είναι η γυμναστική της ψυχής.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Σαφώς και υπάρχουν. Η Ελλάδα άλλωστε έχει βγάλει μεγάλα μουσικά τέρατα Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Τόκας, Χατζηνάσιος, Μικρούτσικος και άλλους πολλούς.
Σήμερα ειδικά πολλά νέα παιδιά γίνονται αρκετά καλοί μουσικοί και γράφουν ωραία πράγματα άσχετα αν δεν δίνεται η δυνατότητα να ακουστούν όλοι τους γιατί παντού χρειάζονται γνωριμίες και χρήμα.

Τι δεν σας ταιριάζει στη σημερινή μουσική εποχή; Κοιτάξτε όποιον δρόμο και να διαλέξει κάποιος στη ζωή του πρέπει να πασχίσει να δουλέψει και αν αξίζει θα ξεχωρίσει αυτό είναι νόμος.
Όμως δεν μου αρέσει που βλέπω πολλά νέα παιδιά σήμερα που θέλουν να τραγουδήσουν βλέποντας μόνο το ότι θα γίνουν γνωστοί και θα κάνουν μια εύκολη ζωή και θα έχουν και ένα ακριβό αυτοκίνητο. Η μουσική είναι ένα δώρο για τον άνθρωπο. Αν το πάρεις πρέπει να το σεβαστείς και να το μοιραστείς με τον κόσμο, δηλαδή να ενώνεις τον κόσμο, να κλείνεις τα μάτια και να ταξιδεύεις. Βέβαια όλα αυτά ακούγονται πολύ ρομαντικά. Οι εποχές αλλάξανε.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Εδώ θα πω ότι πάψαμε να έχουμε σχέδια γιατί με όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό δεν μπορείς να ξέρεις τι ξημερώνει.
Προσωπικά πάντα κράταγα μικρό καλάθι, εμένα μου άρεσε πάντα να παίζω μουσική να τραγουδάω όμορφα τραγούδια και να δημιουργώ ωραίες παρέες.
Αν όλα πάνε καλά με την πανδημία και μας αφήσουν να δουλέψουμε, για τρίτη χρονιά θα είμαι στο Όστρια στα παράλια της Λάρισας σε έναν τέλειο χώρο 350 ατόμων που πραγματικά περνάμε όμορφα γιατί τραγουδάμε αυθόρμητα και γινόμαστε με τον κόσμο μια παρέα. Φυσικά αν επιτραπούν όλες η μετακινήσεις θα βγούμε και σε κάποιες άλλες πόλεις.
Επίσης ετοιμάζονται κάποια δικά μου κομμάτια που θα κυκλοφορούν ένα ένα με την μπάντα μας τους «Νοικοκυραίους». Πέρυσι τέτοιο καιρό είχε κυκλοφορήσει το «Καλημέρα Δευτέρα» πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το «Αυτή τη φορά» με την Αναστασία Βασιλειάδου και επίσης το «Εδώ για σένα» όλα αυτά πάντα με την συνεργασία της Song Tuber και του Στέλιου Παγώνη. 

Τι θα ευχόσασταν στους φίλους που θα δουν την συνέντευξη; Το πρώτο και το πιο βασικό να έχουν υγεία κι ένα όμορφο καλοκαίρι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μου φίλους και γνωστούς που με στηρίζουν κάθε φορά και σύντομα να βρεθούμε πάλι από κοντά !!!