Αnimation Storytelling Workshop στην Αθήνα   

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Eπικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα και το πρόγραμμα American Film Showcase ανακοινώνουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες του animation στην Ελλάδα με θέμα: “Animation Storytelling Workshop: Pitching Your Animation Project in the Global Market”.  Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα τoυ υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2022 και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν τεχνογνωσία από κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας του animation. Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου σεμιναρίου, θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των έργων τους, οι πρακτικές ορθής παρουσίασης των έργων σε παραγωγούς και studios για την προσέλκυση χρηματοδότησης υλοποίησης του έργου, και οι τρόποι προώθησης των έργων στο παγκόσμιο κοινό. Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, οι ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την τελική πρότασή τους σε κοινό και επαγγελματίες.   

Συνολικά θα επιλεγούν 10 έργα animation και έως 3 επαγγελματίες ανά έργο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι η άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν (για συμμετέχοντες/ουσες εκτός Αθηνών θα εξεταστεί η δυνατότητα κάλυψης μέρους ή όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής).   

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως τις 17 Ιουλίου 2022 στα αγγλικά εδώ.  

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας -ΕΚΟΜΕ και όσοι επιλεγούν θα ειδοποιηθούν για την συμμετοχή τους έως τις 28 Ιουλίου 2022.   

Αναλυτικά πληροφορίες και στην ιστοσελίδα του ΕΚΟΜΕ :  

https://www.ekome.media/el/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/animation-storytelling-workshop-stin-athina/  (ελληνικά) 

https://www.ekome.media/education/animation-storytelling-workshop-pitching-your-animation-project-in-the-global-market/   (αγγλικά)