Αχιλλέας Μωραΐτης: “Είναι όνειρο ζωής για εμένα, το να ερμηνεύσω Γιάννη Μαρκόπουλο”

Πρώτος προσωπικός δίσκος με τίτλο “Σταγόνες Παραδείσου” το Φεβρουάριο του 2020.

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Έχω πολλές όμορφες μουσικές αναμνήσεις αλλά κάτι που θα θυμάμαι πάντα θα είναι η πρώτη φορά που έπαιξα σε κόσμο. Ήμουν έξι χρονών και ήταν η πρώτη συναυλία του ωδείου όπου μάθαινα κλασικό βιολί. Αν και ομολογουμένως είχα αγχωθεί ιδιαίτερα, παιδάκι ήμουν, ήταν η αρχή για όλα τα επόμενα και θα με συντροφεύει πάντα!

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Ένας που θα ήθελα να είχαμε συνεργαστεί και μου “ξέφυγε” ήταν ο Θάνος. Ήταν από τις μεγάλες πρόσφατες απώλειες.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η αλήθεια είναι ότι από το 2014 που πρωτοξεκίνησα την πορεία μου στη μουσική, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον ελληνικό στίχο, βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Πάντα όταν ξεκινάς σε κάτι καινούργιο έχεις μία πολύ ρομαντική αντιμετώπιση των πραγμάτων και τις περισσότερες φορές ο καιρός την φθείρει. Παρόλα αυτά νιώθω ότι είμαι από τους τυχερούς καθώς έχω συναντήσει στο δρόμο μου ανθρώπους, συναδέλφους και μη, οι οποίοι εχουν σταθεί δίπλα μου και με έχουν πάρει απ’το χέρι όποτε έχασα το δρόμο μου. Ακόμη κι αν δεν καταφέρω τίποτα άλλο θα έχω κερδίσει φιλίες ζωής από τον πανέμορφο χώρο της μουσικής!

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Και οι δύο με τρομάζουν, η καθεμιά για άλλους λόγους. Στις επιτυχίες και τις χαρές όλοι σε θυμούνται, όλοι φίλοι σου είναι και επιζητούν την παρέα σου. Στην αποτυχία πάλι συμβαίνει το αντίθετο. Κι αυτό είναι το καλό μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση. Το να έχεις αποτύχει, να έχεις απογοητευθεί, να έχει φύγει ο “θόρυβος” κι αυτοί που θα έχουν μείνει να είναι όσοι πραγματικά σε νοιάζονται. Μόνο στα χαμηλά παίρνω “παρουσίες”.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Καταννοώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για τους οποίους είναι ίσως η μόνη ευκαιρία που τους δίνεται. Παρόλα αυτά μιας που η σχέση μου με την τηλεόραση είναι κακή – δεν έχω καν συσκευή τηλεόρασης τα τελευταία τεσσερα χρόνια – δεν είναι κάτι που προσωπικά θα έκανα αν και μου είχαν γίνει κάποιες προτάσεις παλιότερα. Χωρίς να θέλω να κρίνω τον οποιονδήποτε νιώθω ότι η μουσική και η τέχνη είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τέτοιου είδους εκπομπές.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Είναι όνειρο ζωής για μένα το να ερμηνεύσω Γιάννη Μαρκόπουλο. Δύσκολο μεν αλλά νομίζω τα όνειρα είναι από τα λίγα πράγματα που έχουν μείνει όρθια στις εποχές που ζούμε.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Πιθανολογώ πως ναι αν και προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το να βρω κάποιον για αυτή τη δουλειά, προτιμώ να τα διαχειρίζομαι ο ίδιος. Την έχω ανάγκη αυτή την αμεσότητα και την επαφή, ο χώρος της μουσικής έχει, ή θα πρέπει να έχει, στο κέντρο του τον άνθρωπο. Με βρίσκει αντίθετο η άποψη ότι ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι δυσπρόσιτος και όλα να περνάνε μέσα από κάποιον τρίτο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Στα τέλη του Φλεβάρη που μας πέρασε κυκλοφόρησα την πρώτη προσωπική μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο Σταγόνες παραδείσου. Ήταν ένα δύσκολο και χρονοβόρο μουσικό ταξίδι αλλά θεωρώ ότι άξιζε τον κόπο. Παράλληλα έχω κάνει κάποιες συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες όπως είναι η Αγγελική Καραπάνου με το δίσκο της που καταπώς φαίνεται θα αργήσει λίγο παραπάνω να κυκλοφορήσει λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, ο Στάθης Δημητρουλάκος με το δίσκο του Τελευταίος σταθμός που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το καλοκαίρι και η Στέλλα Πετρίδου με την οποία το πρώτο μας σινγκλ με τίτλο Τα κύματα θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Εκτός αυτών λόγω της απαραίτητης αυτοαπομόνωσης έχω ήδη ξεκινήσει να δουλεύω τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ μου αν και έχουμε πολύ καιρό μέχρι τότε!

Βιογραφικό.

Ο Αχιλλέας Μωραΐτης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 χρονών έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική ξεκινώντας τις σπουδές του στο κλασσικό βιολί.
Μπαίνοντας στα εφηβικά του χρόνια τον κέρδισε η rock μουσική κι έτσι ξεκίνησε να μαθαίνει μόνος του κιθάρα παράλληλα με τις σπουδές του στο βιολί και τα ανώτατα θεωρητικά.
Το 2010 έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή ως μπασίστας και κιθαρίστας διαφόρων συγκροτημάτων και το 2014 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική με πολλές εμφανίσεις σε μαγαζιά και συμμετοχές σε φεστιβάλ σαν αυτόνομος καλλιτέχνης.
Μετά την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου με τίτλο “Σταγόνες Παραδείσου” το Φεβρουάριο του 2020 καθώς και αρκετές συμμετοχές ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών συνεχίζει τις ζωντανές του εμφανίσεις.

Προσωπική δισκογραφία
Σταγόνες παραδείσου, Φεβρουάριος 2020
Bandcamp: https://achilleasmoraitis.bandcamp.com/
iTunes: https://music.apple.com/gr/album/stagones-paradeisou/1500279680
Spotify: https://open.spotify.com/album/7tIjJZRYUIzOZLvnq5fAZV?si=72BbNGNRQPastFyoWTmOsQ

Facebook: https://www.facebook.com/AchilleasMoraitisOfficial/
Youtube: https://www.youtube.com/user/achillesb94