“Αυτοεκτίμηση” Βιβλίο του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου Γιώργου Δημόπουλου από τις εκδόσεις Μίνωας

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Tο νέο βιβλίο του γνωστού Νευρολόγου-Ψυχιάτρου Γιώργου Δημόπουλου είναι ένας πολύτιμος οδηγός για την καλλιέργεια του θάρρους, του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης. Στο βιβλίο Αυτοεκτίμηση παρουσιάζονται χρήσιμες συμβουλές ώστε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας, αρνούμενοι την υποτίμηση, τις συμπλεγματικές καταστάσεις και τον υποβιβασμό κάθε ανθρώπινης αξίας προς ίδιον συμφέρον.

Κείμενο οπισθόφυλλου:

ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ;

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;

ΙΕΡΑΡΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ;

ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ;

Το μεγαλύτερο δώρο για την ψυχή είναι η ισορροπία του μυαλού και της καρδιάς. Δεν πειράζει αν γίνεσαι καμιά φορά δυσάρεστος. Δεν είναι χρήσιμο να είσαι πάντα ο καλός. Μάθε να αγαπάς και να σέβεσαι εσένα. Συνειδητοποίησε τις ανάγκες σου και μην περιμένεις. Μη φοβάσαι να μείνεις μόνος, εφόσον έχεις δημιουργική διάθεση. Διώξε ό,τι σε εγκλωβίζει σε λάθος ανθρώπους.

Η αυτοεκτίμηση μοιάζει µε αστέρι που εκπέμπει φως, αγάπη, εμπιστοσύνη, συνέπεια, ζεστασιά, κατανόηση, συνεργασία, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, χαρά, πρόοδο, δημιουργία, αλήθεια. Όποιος δεν την επιλέγει δηλώνει άγνοια. Όποιος την κατέχει είναι ο τυχερός της ζωής.

ΨΑΞΕ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ, ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ, ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΗΝ, ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΗ!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία-Ψυχιατρική και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή (Μίνωας, 2015). Ακολούθησαν τα βιβλία: Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;, Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής, Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας, Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια, Ζήσε το σήμερα, Υγρά όνειρα, Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! (Μίνωας, 2014), Η μαγεία του έρω- τα (Μίνωας, 2016), Αισιοδοξία: Ευχαριστώ, θα πάρω! (Μίνωας, 2013, 2018), Δέκα λεπτά… από την ευτυχία (Μίνωας, 2019), Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε (Μίνωας, 2020). Ασκεί το  επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Ιστότοπος: www.dimopoulosgeorge.gr

ISBN:  978-618-02-2191-6, Σελίδες:  344, Ημ. Έκδοσης: 01/11/2022, Τιμή: 15,50 €