Ατομική έκθεση του Φώτη Κλογέρη “Summer Travellers” στην γκαλερί nord

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00 εγκαινιάζεται η νεότερη ατομική έκθεση του ζωγράφου Foti Kllogjeri στην γκαλερί nord στις Σπέτσες, υπό τον διακριτικό τίτλο “Summer Travellers”. Στην ύλη της έκθεσης περιλαμβάνονται πίνακες με λάδι σε καμβά και ακουαρέλες σε χαρτί,γεμάτοι χρώμα από Ελλάδα, φως, ήλιο, καλοκαίρι. Έργα γεμάτα κίνηση, ενέργεια, πλήθος ανθρώπων. Συνθέσεις παραστατικής ζωγραφικής με αφαιρετικά στοιχεία που περνούν ξεκάθαρα το μύνημα στον αναγνώστη, δίνοντας του ταυτόχρονα την αίσθηση της ελευθερίας που διακατέχει τους «Καλοκαιρινούς ταξιδευτές».

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος σημείωσε προσεγγίζοντας κριτικά την νέα σειρά του Foti Kllogjeri: “Η αποτύπωση του αστικού τοπίου στα έργα του Φώτη Κλογέρη χαρακτηρίζεται από μία αέναη αναζήτηση της ζωής σε κίνηση, με τις εντάσεις και τις φυγές της, που μυρμηγκιάζει ανάμεσα στα άχρωμα κτίρια των μητροπολιτικών κέντρων, αναδεικνύοντας την πόλη των ανθρώπων. Η πόλη επεκτείνεται στα τελευταία έργα του εικαστικού δημιουργού με μια σειρά που αποτυπώνει τις “διακοπές”, σαν μια μικρή ακόμα φυγή, μια κάποια επιτυχία ή επιβράβευση. Αριστουργηματική χειρονομία, η αναγνωρίσιμη αποτύπωση του Κλογέρη παράγει ένα παλόμενο πλήθος που αντικαθιστά την τσιμεντούπολη με γιγαντιαίες κιβωτούς – καράβια που θα οδηγήσουν στην γη της επαγγελίας, τον προορισμό των επιθυμιών, μια πιο ειλικρινή προσέγγιση των αναγκών μας σε χωροχρόνο της απόλυτης επιλογής μας.

Ο γνωστός ζωγράφος θα παραστεί στα εγκαίνια ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα (Σάββατο 24 Αυγούστου) στις 21:00 θα ζωγραφίσει ζωντανά μπροστά σε κοινό.

O ζωγράφος Foti Kllogjeri γεννήθηκε στη Αλβανία το 1973 όπου και σπούδασε ζωγραφική και εφαρμοσμένες τέχνες στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων. Απο το 1996 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονική. Έχει δείξει την δουλειά του σε 4 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.Είναι σήμερα εκπρόσωπος της Ελλάδας (Country Leader) στην IWS (International Watercolor Society) και συμπράττει με την Ομάδα Τεχνών ARC (Art Revisited Collective) από τον Μάιο του 2018.

Διάρκεια: 23 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου
Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00
Live painting: Σάββατο 24 Αυγούστου στις 21:00
Γκαλερί nord , Πλατεία Ρολογιού, Σπέτσες

Υπ/θυνος επικοινωνίας: Γιώργος Χριστοδούλου 6944443534/2298074274
[email protected]