Ατομική Έκθεση της Τάssαs Μπιτσάνη-Πέτρου: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ»

22η Ατομική Έκθεση της Τάssαs Μπιτσάνη Πέτρου, με τίτλο: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ» στη ΦΑΑΘ, Αγίας Σοφίας 38, Θεσσαλονίκη, από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου 2022.

Εγκαίνια: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, 20.00

Θερμές ευχαριστίες για τη θερμή φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση στον Πρόεδρο της ΦΑΑΘ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, το Δ.Σ. της ΦΑΑΘ, και τον Γενικό Γραμματέα κ. ΝΙΚΟΛΑΟ Κ. ΣΓΟΥΡΟ.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Πρόκειται για την 22η ατομική έκθεσης ζωγραφικής της Τάssαs Μπιτσάνη Πέτρου, με θέμα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ», που αποτελείται από 30 έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων με ακρυλικά κυρίως χρώματα  και θέματα από την ιστορία και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα θα εκτεθεί το έργο «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος,

Οι Φωτιστές των Σλάβων, 40Χ60 cm, Ακρυλικό, 2022»,  πρωτότυπα έργα των 5 παλαιοχριστιανικών Ι. Ναών της Θεσσαλονίκης (Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου – Ι. Ναού της του Θεού Σοφίας – Ι.Ν. Αχειροποιήτου- Μονή Λατόμου – Ροτόντα), καθώς και απόδοση κάποιων ψηφιδωτών από τη Ροτόντα.

Επίσης έργα εμπνευσμένα από τον Λευκό Πύργο και την Καμάρα και από άλλα σύγχρονα τοπόσημα της πόλης, τις Ομπρελίτσες του Ζογγολόπουλου, το Λιμάνι, την Παραλία κά.