«Αρχαίο Δράμα και Πολιτική»

Το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ συμμετέχει στις παράλληλες δράσεις που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για την 3η Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τίτλο «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική», στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία ενός πυρήνα καλλιτεχνών που προέρχονται από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με κοινές αλλά και διακριτές πολιτισμικές καταβολές.

«Όψεις του τραγικού στη θεατρική ενδυματολογία» είναι ο τίτλος της έκθεσης θεατρικών κοστουμιών και ενδυματολογικών κατασκευών που δημιούργησαν 20 φοιτήτριες της κατεύθυνσης Ενδυματολογίας του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, στις 21.00, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).

Με θέμα την προσέγγιση του τραγικού στοιχείου, οι φοιτήτριες άντλησαν την έμπνευσή τους τόσο από το αρχαίο δράμα και τον μύθο όσο και από την καθημερινότητα και τα προσωπικά τους βιώματα.

Την έκθεση επιμελείται η Επίκουρη Καθηγήτρια Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος, Δρ. Θεάτρου, Χρύσα Μάντακα.

Οι φοιτήτριες του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι εξής: Αλεξία Βούσβουρα, Μαρία Βυζαρέλη, Χαρά Γεωργάκη, Μαρία Ευαγγελοπούλου, Ζωή Κατσαρέα, Πετρή Καραδημητρίου, Αθηνά Κεράνα, Εύα Κουρελιά, Μαρίνα Kωνσταντινίδου, Αθανασία Λάζου, Στέλλα Μηνά, Μαρία Μητρούλη, Κωνσταντίνα Μπάτζιου, Γεωργία Παμπακά, Ινώ Πικιώνη, Ελένη Σαμπρή, Σταματία Σαπατόρη, Αλίκη Σπυριδάκη, Σοφία Τσιριγώτη, Θένια Βερυκούκη.

Την τεχνική υποστήριξη της έκθεσης έχουν η Ελένη Χασιώτη και ο Στέργιος Πρώιος.

Διάρκεια έκθεσης: 10-19 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 13.30 – 21.30