Απονομή βραβείων και επαίνων στους νικητές του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού»

Σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  18 Ιουνίου 2022  η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων 2022 του Δήμου Κιλκίς.

Της τελετής προηγήθηκε αναφορά στο έργο του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου, από την  Καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και  πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, Ιωάννα Ναούμ, ενώ τα μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ, Βασίλης Τσερτσίδης, Χάιδω Κραβαρίτη, Ελένη Λιαρετίδου, Πάολα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Ρούσου, Ιωάννα Τσουβελεκίδου και Χρήστος Κωστελίδης  απέδωσαν ποιήματα του τιμώμενου ποιητή!

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων και επαίνων όπου παραβρέθηκαν και παρέλαβαν τα βραβεία τους, η Ζωή Χατζηγεωργίου-1ο βραβείο από την Καβάλα, ο Δημήτρης Καπετανάκης-2ο βραβείο από τη Βέροια και η Αγγελική Θάνου-3ο βραβείο από το Βόλο (το μοιράστηκε σε δύο υποψηφίους).

Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ.Κυριακίδης, η βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ.Κοσμίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ.Χατζηαποστόλου και ο επικεφαλής της παράταξης Δήμος Αξιων, Παύλος Τονικίδης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου από τον Βασίλη Πρατσινάκη,  Γιάννη Φιλιππουπολίτη και  Παύλο Παφρανίδη που μας ταξίδεψαν από το Καπνισμένο τσουκάλι και τον Επιτάφιο, στη Ρωμιοσύνη και τα λιανοτράγουδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε Τέχνη ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη της κριτικής επιτροπής που με επιμονή και υπομονή υπηρετούν τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, τα μέλη της θεατρικής ομάδας της Τέχνης, τους συμμετέχοντες και τους βραβευθέντες. Ειδικές ευχαριστίες στους βραβευθέντες που επισκέφθηκαν την πόλη, γνωρισθήκαμε και τα είπαμε από κοντά.

Τους ευχαριστούμε για την τιμή και αίσθηση ευθύνης που προέκυψε από την δημόσια τοποθέτησή τους για τον ξεχωριστό αυτό πανελλήνιο θεσμό της Τέχνης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!