Αντώνης Αντζουλίδης: “η ζωγραφική είναι το μεγαλύτερο ταξίδι που σε πάει τόσο μακρυά και μάλλον από τα πιο δύσκολα μονοπάτια”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Άρχισα να ζωγραφίζω 3 ετών πάνω στα ρούχα μου στο σπίτι στους καναπέδες και στο τρόλεϊ ακουαρέλες σε χαρτιά χαρτόνια μολιβια σε λευκά χαρτιά στο σπίτι της θείας Καίτης στην Ακρόπολη και στο ωδείο του Ηρώδου του Αττικού που μας πήγαινε βόλτα η μητέρα μου με την ξαδέλφη μου την ειρήνη όταν ειμασταν παιδιά και νόμιζα ότι ήταν η αυλή μας. Οι γονείς μου ήταν φίλοι με τον σημαντικό εικαστικό Αναστάσιο Χρηστάκη που ερχόταν σπίτι μας τουλάχιστον 3φορες την εβδομάδα, όποτε τη μια φορά μου έκανε μάθημα ζωγραφικής αυτό άρχισε στα 13 μου και κράτησε για 7 χρόνια. Χάρις στον Χρηστάκη έμαθα για το ready made και την εννοιολογική τέχνη και πολλά πραγματικά μυστικά της ζωγραφικής.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Σίγουρα καλλιτέχνης κάνεις γεννιέται. Αλλά πιστεύω ότι αυτό δε φτάνει θέλει άπειρες εργατοώρες. Εγώ πάω στο εργαστήρι μου κάθε μέρα.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Δουλειά δουλειά δουλειά αυτό θέλει για να σταθείς στα πόδια σου και στο χώρο.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η έμπνευση άλλες φορές έρχεται και άλλες όχι. Αλλά η ζωγραφική σίγουρα είναι το μεγαλύτερο ταξίδι σε πάει τόσο μακρυά και μάλλον από τα πιο δύσκολα μονοπάτια.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το τριήμερο 10/14 Οκτωβρίου μετέχω στο art 4 more σε επιμέλεια της curator Μαριτινας Κονταράτου στην trii art hub Δράκου 9 Κουκάκι. Τις ίδιες μέρες στην έκπληξη την μοναδική έκθεση που κάνει η παλιά μου συμμαθήτριά από το σχολείο Alexandra Kollaros για τους άστεγους σε ένα νέο χώρο στην Νορμανδου στο Μοναστηράκι. Και πάλι στις ίδιες μέρες ο κυνολογικος όμιλος Ελλάδος μου έκανε την τιμή να ζωγραφίσω τον πολυβραβευμένο σκύλο του ένα poodle για τη χρονιά που πέρασε και η απονομή του έργου θα γίνει στην διεθνή κυνολογικη έκθεση.

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη της Λιβύης
Απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη
Εισάγεται εννατος στην καλών τεχνών του ΑΠΘ το 2008.
Με καθηγητές τον Κυριάκο Καντζουρακη τον Γκολφινο και τον Ξένη Σαχίνη στη χαρακτική.
Το 2010 εξάγεται πέμπτος στη ανώτατη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Αναστάσιο Χρηστάκη, Γιώργο Καζάζη και Ζαφο Ξαγοράρη.
Έχει συμμετασχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Και σε 3 ατομικές.
Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
Αγαπημένη του συμμετοχή είναι Η γραμμή ως σχέδιο και ως σχήμα που παρουσιάστηκε στη Documenta 14.
Έχει κάνει κουστούμια και σκηνικά για το θέατρο.