«Ανθρώπινη Φωνή» από τους Κοκτώ & Πουλένκ

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Παρασκευή 12 & 13 Οκτωβρίου, στις 21.00

Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι της σαν νεκρή. Ζωντανεύει μόνο όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο αγαπημένος της που την αφήνει για να παντρευτεί μια άλλη. Η γυναίκα σταδιακά απελπίζεται και στο τέλος καταρρέει’.

Η συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων, έχει ως επίκεντρο το μονόπρακτο του Κοκτώ «Ανθρώπινη Φωνή». Το ομώνυμο λυρικό δράμα του Πουλένκ δίνει την ευκαιρία στους δύο φορείς να παρουσιάσουν ταυτόχρονα το ίδιο έργο, ο καθένας ‘με τον δικό του τρόπο’. Στο α’ μέρος, με την ορχήστρα επί σκηνής, θα εκτελεστεί η ομώνυμη σύνθεση του Πουλένκ, με την μέτζο σοπράνο Ηλέκτρα Πλατιοπούλου και τον μαέστρο Philippe Forget. Το β’ μέρος περιλαμβάνει τη θεατρική εκδοχή του έργου, με την Μαρία Χατζηιωαννίδου στο σχετικό μονόλογο του Κοκτώ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα.
Το κοινό θα παρακολουθήσει το συγκλονιστικό μονόλογο μίας απελπισμένης γυναίκας μπροστά στην εγκατάλειψη, μέσα από τη δύναμη της κάθε τέχνης ξεχωριστά, ανακαλύπτοντας τους τρόπους με τους οποίους αυτές συνδέονται μεταξύ τους και ενίοτε αλληλοσυμπληρώνονται.

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018
ώρα 21:00
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία θεατρικού μέρους: Γιώργος Καύκας
Διεύθυνση ορχήστρας: Philippe Forget
Μουσική-Ηχητικά Τοπία: Πάνος Νάνος
Βίντεο: Πάνος Μπουντούρογλου
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:
Ερμηνεία: Μαρία Χατζηϊωαννίδου
Μέτζο σοπράνο: Ηλέκτρα Πλατιοπούλου

Μουσικός επί σκηνής: Πάνος Νάνος

Πρόγραμμα:
Όπερα
Φρανσίς Πουλένκ (1899-1963): La Voix Humaine (A’ εκτέλεση Κ.Ο.Θ.)

Θέατρο
Ζαν Κοκτώ (1889-1963): La Voix Humaine

Πλατεία-θεωρεία: 15 €
Εξώστης: 10 €
Μειωμένα: 5€
Ισχύει για πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές δραματικών σχολών και ωδείων, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Άτομα άνω των 65

Με την υποστήριξη: του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.